Gå til sidens hovedinnhold

- Hummels er ikke løsningen på Uniteds problemer

Manchester United kobles til feil mann, mener ekspert.

Borussia Dortmund har hatt en forferdelig sesong så langt i Bundesliga og ligger nest sist med kun 15 poeng på 17 kamper - hele 30 poeng bak serieleder Bayern München.

Avstanden mellom Tysklands to største klubber har økt i et voldsomt tempo. Så sent som i 2013 spilte lagene mot hverandre i Champions League-finalen. Bayern vant knepent 2-1.

En av hovedgrunnen til at avstanden mellom de to klubbene øker er Bayern Münchens enorme ressurser. De siste årene har München-klubben kjøpt to av Dortmunds største stjerner, i Robert Lewandowski og Mario Götze.

Heller ikke i dette overgangsvinduet slipper Dortmund-fansen rykter rundt sine største stjerner. Mats Hummels er blant dem som er lenket bort.

Denne gang er det ikke Bayern München som vil ødelegge for rivalen, men blant annet Manchester United skal være fryktelig interessert i midtstopperen.

Klausul i kontrakten

Petter Bø Tosterud, som er ekspert på tysk fotball og kommenterer Bundesliga for Eurosport, tror Hummels er lojal mot klubben. Han mener også at Hummels ikke er løsningen på Uniteds deffensive problemer.

- Hummels går i hvert fall ikke nå. Jeg leser også at han kan være på vei til Manchester United. Det jeg vil si om Hummels, er at han har ti gode kamper de siste to årene. Han har slitt mye med skader og har flere dårlige kamper enn gode. Litt oppskrytt, for å være litt stygg. På sitt beste er han blant verdens beste i sin posisjon, men han er ikke løsningen på Uniteds problemer, sier Bø Tosterud og dreper nok en del United-drømmer.

Bø Tosterud ser ikke bort i fra at Hummels kan forlate Dortmund til sommeren, men påpeker at Hummels ikke ville ha samme utkjøpsklausul som lagkamerat Marco Reus fikk i sin kontrakt.

I kontrakten til Reus, som strekker seg til 2016, står det at han kan kjøpes fri for 25 millioner euro.

- Han ønsket ikke den samme utkjøpsklausulen som Reus har. Det er viktig for Hummels at den dagen han skulle forlate Dortmund, så skal klubben tjene mest mulig på ham.

Liten tropp

Også nevnte Reus og Ilkay Gundogan er spillere som er ettertraktet i hele Europa. Bø Tosterud tror også disse blir i gult og svart ut sesongen.

- Når det gjelder Reus, tror ikke det finnes en mulighet for at han går dette vinduet. Jeg tror neppe han forlater klubben på bunn av ligaen. Shinji Kagawa er i asiamesterskapet og med skadesituasjonen i klubben, har de så vidt spillere til å stille lag, sier Bø Tosterud.

Dortmund trenger heller ikke bekymre seg for Gundogan før til sommern skal vi tro Bø Tosterud.

- Han har tidligere sagt at han er åpen for å prøve noe nytt. Gundogans kontrakt strekker seg ut 2016-sesongen. Det blir spekulert i om klubben har gitt ham et ultimatum: Skriv ny kontrakt eller bli solgt!

Overgangsvinduet stenger natt til 3. februar.

Kommentarer til denne saken