Det er ventet en vanvittig kamp om signaturen til Erling Braut Haaland neste sommer, ettersom den norske superstjernen har en klausul i kontrakten som lar han forlate Borussia Dortmund for omkring 650 millioner kroner.

21-åringen har produsert ti målpoeng på de første fem kampene i årets Bundesliga, og er blant verdens aller heteste spiller akkurat nå.

Onsdag kom rapportene om at Haalands agent Mino Raiola og representanter fra Manchester City skal møtes i januar for å diskutere en overgang. Nå har Dortmund-lagkameraten Mats Hummels snakket om spissen i et større intervju med Bild.

- Jeg har ikke gitt opp håpet om at han vil bli værende i Dortmund lenge, sier midtstopperen om Haaland.

Les også: Shelvey etter Newcastle-oppkjøpet: - Det er nervepirrende

Advarer om klubbytte

Etter overgangen fra RB Salzburg har Haalands tid i Dortmund vært en eneste lang opptur, og står med elleville 68 mål og 19 assist på 67 kamper i gult.

- For min del, ville jeg forstått han om han ønsket å bli her hos oss. Det er fordi at ting fungerer ekstremt godt her, og han vet hva han får i Borussia Dortmund, sier veteranen.

Hummels valgte selv å forlate Dortmund i 2016 da han signerte for den tyske storheten Bayern München, men returnerte til Signal Iduna Park igjen i 2019. Nå kommer han med en advarsel til Haaland før han gjør som valg om et klubbytte,

- Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden. Det er viktig at man husker på det, og man burde definitivt være klar over det i fotballen.

Les også: Massiv kritikk mot Kane: - Det er borte

Den norske landslagsspissen er for tiden ute med en muskelskade i låret, og måtte se de viktige kampene mot Tyrkia og Montenegro fra sofaen. Han har derimot fått brukt tiden godt, da han har vært på en «treningsleir» i Spania, hvor han har fått vist på sin egen Instagram-profil at det ikke skal stå på fysikken da han returnerer på banen.

- Vi har mye å tilby

Hummels legger vekt på at atmosfæren i Dortmund-troppen kan være med på å gjøre valget til Haaland lettere.

- Det å trives i en klubb og være del i et godt miljø har utrolig mye å si, og det å ha det bra i gruppen har også være med på å skape suksess. Man skal ikke ta det for gitt, for det er ikke nødvendigvis slik i alle klubber, sier han.

Og avslutter:

- Vi har mye å tilby til Erling, hvis han skulle velge oss.

Det er ventet at Manchester City vil få hard konkurranse fra flere andre storklubber i Europa, hvor blant annet Paris Saint-Germain, Manchester United og Real Madrid er nevnt som potensielle destinasjoner for Braut Haaland.

Han kommer etter all sannsynlighet til å fullføre sesongen i Dortmund, og er etter sigende tilbake i trening med ball og kan være aktuell for lørdagens Bundesliga-oppgjør mot Mainz.