LIBEREC (Nettavisen/ANB): Sprintverdensmesteren fra Sapporo for to år siden mislyktes totalt i de to første VM-distansene i Liberec. Astrid Uhrenhold Jacobsen (22) ville helst reise hjem, men ble overtalt til å benytte friplassen hun hadde på tirsdagens sprint.

Det ble en ny nedtur, resultatmessig.

- Det er fryktelig tungt å være en del av troppen og prøve å gå rundt å være blid og spre glede når man egentlig ikke har det godt med seg selv. Derfor er det best både for meg og laget at jeg reiser hjem, sa hun til Avisenes Nyhetsbyrå etter 35. plassen i prologen.

Overraskende
Derfor var det meget overraskende da det tirsdag ettermiddag ble kjent at Uhrenholdt Jacobsen også går onsdagens lagsprint i VM, sammen med juniorjenta Ingvild Flugstad Østberg.

Det var ventet at Maiken Caspersen Falla eller Celine Brun-Lie skulle gå sammen med Flugstad Østberg, og etter tirsdagens sprint pekte alt mot Brun-Lie.

Sånn ble det altså ikke.

Astrid Uhrenholdt Jacobsens personlige trener, Dag Kaas.

- Humøret har snudd i løpet av dagen. Hun gikk ok i sprinten i dag, selv om det ikke var noe toppløp. Derfor bestemte hun seg for å si ja til å gå, hvis hun ble spurt. Og det ble hun, sier Kaas til Nettavisen.

Frykter ikke ny smell
- Du frykter ikke at det skal bli en ny smell for Astrid?

- Nei, det gjør jeg ikke. Hun ble veldig sliten mentalt etter de to første løpene, fordi den fysiske formen ikke var slik hun hadde håpet. Nå vet hun hvor hun står.

- Kan det bli medalje?

- Det kan det. Men Norge er ikke favoritter. Det må Finland finne seg i å være. Men hvordan vi ligger an i forhold til de andre, får det bli opp til landslagstrenerne å kommentere. Jeg kjenner ikke bildet godt nok.

- Du er også trener for Celine Brun-Lie. Var det riktig å satse på Astrid i stedet for Celine?

- Det overlater jeg til landslagstrenerne å kommentere. Uttak blander jeg meg ikke inn i.

PS. I Sapporo tok Astrid Uhrenholdt Jacobsen bronse i lagsprinten. Da gikk hun sammen med Marit Bjørgen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her