RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun avgjorde for Norge

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
De norske langrennsjentene i en klasse for seg.

Den ble aldri spennende, søndagens stafett i franske La Clusaz.

Utlendingene forsvant tidlig.

Norges andrelag holdt følge med førstelaget i fem kilometer.

Men så var det slutt.

Johaug avgjorde
Kvartetten Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Steira og Marit Bjørgen kunne dermed juble for en enkel verdenscupseier over 4 x 5 kilometer.

Skofterud vekslet først etter den første etappen, men klarte aldri å riste av seg Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gikk startetappen for Norges andrelag.

Therese Johaug trengte imidlertid ikke mange stavtak på den andre etappen for å distansere Marthe Kristoffersen, og da hun vekslet etter sine fem kilometer ledet Norge med 18,7 sekunder på Italia.

Med Kristin Steira og Marit Bjørgen på de to siste etappene var det egentlig game over.

I den grad noen av konkurrentene hadde et håp ble det selvsagt gravlagt av Steira i løpet av noen kilometer, og da hun vekslet med Bjørgen ledet Norge med 35,9 sekunder.

Til slutt gikk Bjørgen i mål til klar norsk seier, 56,6 sekunder foran Italia. Sverige ble nummer tre, 1,24 minutter bak.

Her finner du komplette resultatoversikter fra rennet(ekstern lenke)

Ett år med seirer
Dermed står Norge med to stafettseirer på to forsøk denne sesongen. I den første stafetten, i Gällivare, vant Norge med 26,8 sekunder på Sverige. Norge har vunnet alle stafetter siden verdenscupåpningen på Beitostølen i november 2009.

Det norske andrelaget, med Uhrenholdt Jacobsen, Kristoffersen og Ingvild Flugstad Østberg lå på 3. plass etter tre etapper, men fullførte ikke rennet. De hadde rett og slett ikke en fjerdemann til å avslutte rennet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere