Gå til sidens hovedinnhold

Hun blir den første norske deltaker på 50 år

Anne Line Gjersem (20) håper hennes historiske OL-deltakelse i Sotsji øker interessen for kunstløp i Norge.

Gjersem blir neste måned første norske kunstløper i et OL siden 1964. Hun mener det er på høy tid, men erkjenner at dagens norske kunstløpmiljø er for lite.

- Det er litt spesielt. Jeg håper dette gjør at kunstløp kommer mer opp og fram igjen i Norge. I dag har vi ikke så mange juniorløpere, men det begynner å komme noen som klarer trippelhopp. Vi er også veldig få i seniorklassen. I dag har vi fire utøvere som konkurrerer internasjonalt. Det er ikke så veldig mange av oss, sier Gjersem til NTB.

- At jeg får delta i OL, viser at det er mulig. Det er mulig å drive kunstløp i Norge og konkurrere på elitenivå.

Høyt nivå
20-åringen vet at nåløyet for å lykkes i store mesterskap et trangt. Kunstløp er blant de store internasjonale idrettene i OL.

- Nivået internasjonalt er utrolig høyt. Det er så mange nasjoner som satser på kunstløp. USA har et utrolig stort miljø, men det er også mange flinke i Asia og ikke minst i Russland. Kunstløp har utviklet seg mye de siste tiårene etter at det nye bedømmingssystemet ble innført, mener Gjersem.

- Før var det utrolig om en utøver i gutteklassen klarte én kvadrupel, men i dag gjør de kanskje tre forskjellige kvadrupel i et langprogram. Nivået øker hele tiden, men slik er det i alle idretter.

Tror Kim forsvarer gullet
Gjersem har som mål å ta seg til den individuelle finalen i Sotsji. Hun har italienske Carolina Kostner som sin personlige favoritt, men hun tror det er tittelforsvarer Kim Yu-na fra Sør-Korea som går til topps.

- Jeg tror Kim vinner, men Mao Asada (fra Japan) kommer til å kjempe om en medalje. Det samme gjelder de amerikanske løperne, spår Gjersem.

Kvinnenes individuelle OL.-konkurranse starter med kortprogrammet 19. februar. Finalen går dagen etter. (©NTB)

Kommentarer til denne saken