RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun blir den første norske deltaker på 50 år

Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Anne Line Gjersem (20) håper hennes historiske OL-deltakelse i Sotsji øker interessen for kunstløp i Norge.

Gjersem blir neste måned første norske kunstløper i et OL siden 1964. Hun mener det er på høy tid, men erkjenner at dagens norske kunstløpmiljø er for lite.

- Det er litt spesielt. Jeg håper dette gjør at kunstløp kommer mer opp og fram igjen i Norge. I dag har vi ikke så mange juniorløpere, men det begynner å komme noen som klarer trippelhopp. Vi er også veldig få i seniorklassen. I dag har vi fire utøvere som konkurrerer internasjonalt. Det er ikke så veldig mange av oss, sier Gjersem til NTB.

- At jeg får delta i OL, viser at det er mulig. Det er mulig å drive kunstløp i Norge og konkurrere på elitenivå.

Høyt nivå
20-åringen vet at nåløyet for å lykkes i store mesterskap et trangt. Kunstløp er blant de store internasjonale idrettene i OL.

- Nivået internasjonalt er utrolig høyt. Det er så mange nasjoner som satser på kunstløp. USA har et utrolig stort miljø, men det er også mange flinke i Asia og ikke minst i Russland. Kunstløp har utviklet seg mye de siste tiårene etter at det nye bedømmingssystemet ble innført, mener Gjersem.

- Før var det utrolig om en utøver i gutteklassen klarte én kvadrupel, men i dag gjør de kanskje tre forskjellige kvadrupel i et langprogram. Nivået øker hele tiden, men slik er det i alle idretter.

Tror Kim forsvarer gullet
Gjersem har som mål å ta seg til den individuelle finalen i Sotsji. Hun har italienske Carolina Kostner som sin personlige favoritt, men hun tror det er tittelforsvarer Kim Yu-na fra Sør-Korea som går til topps.

- Jeg tror Kim vinner, men Mao Asada (fra Japan) kommer til å kjempe om en medalje. Det samme gjelder de amerikanske løperne, spår Gjersem.

Kvinnenes individuelle OL.-konkurranse starter med kortprogrammet 19. februar. Finalen går dagen etter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere