*Nettavisen* Sport.

Hun blir OL-sjef

Foto: Tone Spieler, Vann- og avløpsetaten

- Jeg er beæret over å bli spurt.

12.06.12 13:24

Oslo har ambisjoner om å søke om å få arrangere de olympiske vinterleker i 2022. Temaet er behandlet både i bystyret og på idrettstinget, og begge har gitt sin støtte til søknaden.

Nå oppretter byrådet i Oslo en egen etat som skal jobbe med å utarbeide søknaden. Tirsdag ble Eli Grimsby gitt ansvaret for å lede dette arbeidet.

- Erfaren leder
- Jeg føler meg veldig glad akkurat i dag. Jeg føler en ydmykhet over oppgaven og er beæret over å bli spurt, sier OL-direktøren til Nettavisen.

Hun kommer fra stillingen som direktør i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Søknadsjobben er todelt. Først skal man overbevise staten om at OL-søknaden fortjener en statsgaranti, deretter skal man besvare en rekke spørsmål fra Den internasjonale olympiske komité (IOK).

- Eli Grimsby er en erfaren leder som i tillegg til å lede en av kommunens største etater også har erfaring fra store gjennomføringsprosjekter, sier Ola Elvestuen, byråd for miljø og samferdsel, i en pressemelding.

Han beskriver jobben som krevende og omfattende.

Kjerne på rundt ti personer
Den ferdige søknaden må behandles av Oslo bystyre i andre kvartal i 2013, dersom man skal kunne overholde tidsfristene som IOK har satt.

- Det første jeg må gjøre, er å få på plass en organisasjon. Jeg ser for meg at vi ganske fort blir en kjerne på rundt ti personer, sier Grimsby til Nettavisen.

- Vil dere hente inn noen kjente idrettsnavn i denne organisasjonen?

- Det vet jeg ikke ennå. Jeg har bare vært sjef i tre timer, og var vann- og avløpssjef inntil i går, men jeg er veldig opptatt av at vi skal være så åpne som mulig. Det vil komme en nettside for virksomheten i løpet av et par uker. Der vil vi legge ut løpende oppdateringer. Det føler jeg er viktig, sier Grimsby.

- Hvor trygge er dere på å få statsgaranti?

- Det er ikke et spørsmål jeg kan svare på. Dette er en diskusjon om finansiering og fordeling av kostnader, som vil bli tatt på politisk nivå.

- Hvor idrettsinteressert er du selv?

- Jeg er ikke valgt til denne oppgaven på grunn av min interesse for sport eller mine prestasjoner innen idrett, men jeg er alminnelig interessert. Jeg kommer fra min familie hvor man følger med på idrett og er vant til det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.