Gå til sidens hovedinnhold

Hun er god nok, men ...

... spørsmålet er om hun er rik nok.

Mandag kveld spilte Marianne Skarpnord (23) fra Sarpsborg seg inn på LPGA-touren, da hun ikke bare ble blant de 20 i kvalifiseringen som får kortet, men faktisk endte på en knallsterk andreplass i den avgjørende kvalifiseringsturneringen i Florida.

Det ble kronen på en fantastisk sesong som også inneholder to seirer og ni plasseringer blant de ti beste på Ladies European Tour (LET).

Det er bare én utfordring som gjenstår:

Å finansiere spillet på LPGA-touren.

Må betale alt selv
- I golf baseres veldig mye på penger, men innspilte penger er ikke det samme som man faktisk mottar. Man betaler ulik skatt i de diverse landene man spiller, og man må betale alle kostnadene selv, sier Skarpnords rådgiver Ole Henrik Næss til Nettavisen.

Teamet rundt Skarpnord jobber fremdeles med å få på plass sponsorer til satsingen i 2010, men opplever som mange andre at markedet er tøffere i dag enn det var for et par år siden.

- Golf har ikke fått så mye mediedekning, men neste år blir det tre spillere på høyeste nivå (Skarpnord og Suzann Pettersen på LPGA og Henrik Bjørnstad på PGA, red. anm.), og da tror vi på en boost på både mediedekningen og sponsorinteressen, sier Næss.

Norges nye LPGA-spiller har faktisk hatt nok is i magen til å takke nei til en potensiell sponsor. Ole Henrik Næss vil ikke avsløre hvilket selskap som tilbød penger, men nøyer seg med å konstatere at det ikke passet så bra med Marianne Skarpnords rolle som forbilde.

- Men det var ikke Red Bull, poengterer golfrådgiveren lett humrende.

Bodde i baksetet
I motsetning til hva tilfellet for eksempel er for utøvere på toppnivå innenfor diverse skidisipliner, må Norges beste golfspillere dekke alle utgifter selv. Når det neste sesong skal spilles 24 turneringer i til sammen ti land, sier det seg selv at utgiftene til reise, kost og losji blir betydelige.

- Dessuten viser erfaringen til Henrik Bjørnstad at man er nødt til å kjøpe seg et sted å bo i USA for å kunne trives og dermed prestere, og det er heller ikke gratis, påpeker Næss.

Marianne Skarpnord klager imidlertid ikke. Hun husker fortsatt at hun i begynnelsen av karrieren på LET tidvis bodde i baksetet av bilen til moren til Petter Enger, som både er hennes caddie og kjæreste.

- Jeg er ikke så kravstor, ler Skarpnord når Nettavisen sender baksetehistorien inn på banen.

- Det er dette jeg elsker og har hatt lyst til å leve av. Men det har ikke kommet gratis. Det ligger mye jobb og ofring bak, erkjenner 23-åringen.

- Ikke nok
Hun legger heller ikke skjul på at LPGA-satsingen medfører noen utfordringer på den økonomiske fronten.

- Det kommer til å bli veldig store utgifter. Det vi har tjent i år, er ikke nok til en hel LPGA-sesong, forteller Skarpnord til Nettavisen.

Suzann Pettersens nye utfordrer til den norske golfdronningtronen er imidlertid aller mest opptatt av det som skal skje i Dubai førstkommende helg. Da skal LET-sesongen avsluttes, og for Marianne Skarpnord betyr det at hun må forsvare sin plass blant de fem beste på «Order of Merit», listen over innspilte penger på Europatouren.

Skarpnord ligger på fjerdeplass før start, med drøyt 200.000 innspilte euro.

- Dubai betyr litt for meg, fordi topp 5 på Order of Merit får spille US Open, og hvis alt går imot meg kan to spillere gå forbi.

Den sjansen har ikke Marianne Skarpnord råd til å kaste bort. Akkurat som hun ikke har råd til å kaste bort LPGA-sesongen.

Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar