Gå til sidens hovedinnhold

- Hun er som Johaug for tre år siden

Langrennssjefen er full av lovord om denne jenta.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Selv om forhåndsfavorittene Therese Johaug og Marit Bjørgen stakk av med de to øverste plassene på Beitostølen fredag, var det en minst like blid Martine Ek Hagen som snakket med Nettavisen etter fredagens 10-kilometer friteknikk.

Jenta, som sammen med Heidi Weng representerer idrettslaget BUL, gikk inn til en sterk tredjeplass - 52,3 sekunder bak vinneren, Therese Johaug.

- Dette er veldig gøy. Bare det å konkurrere mot verdens beste skiløpere er kjempegøy i seg selv, og også veldig inspirerende, sier Hagen til Nettavisen.

Skryt av sjefen
Langrennssjef Åge Skinstad sparte ikke på lovordene da Nettavisen spurte hva han syntes om Ek Hagen.

- Martine kan bli så god som hun tørr. Hun er veldig treningsvillig og teknisk god. Hun er også nysgjerrig på å lære ting som kan gjøre henne bedre, sier Skinstad til Nettavisen.

- Martine er født i 1991, og Johaug er tre år eldre. Så man kan si at hun er som Johaug for tre år siden, sier Skinstad.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hagen er allerede tatt ut til å gå verdenscup de neste ukene, og Skinstad er glad for at hun viste at hun hører hjemme det nivået.

- Det er fint å vite at hun er på det nivået. Det var et fantastisk løp, sier Skinstad.

- Har fortsatt ikke gått i «kjelleren»
Hagen viste allerede forrige sesong at hun kan bli å regne med i årene fremover. Blant annet tok hun en sterk 9. plass i verdenscupen i Falun i mars forrige sesong.

- Det er alltid et mål å forbedre seg. Jeg har ambisjoner om å være blant topp ti i verdenscupen denne sesongen, forteller Hagen som lover at hun har enda mer å gå på når verdenscupen begynner.

Dette er det første rennet, så hvis man ikke har mer å gå på, kan det bli tungt. Jeg har mer å gå på både teknisk, og også det med å gå i kjelleren. Jeg trenger noen hardøkter før jeg kan ta fram det lille ekstra, forklarer den blide 21-åringen.

Likevel tror hun at fredagens løp kunne holdt til en topp-ti-plassering i verdenscupen.

- Jeg tror og håper det, men det er utrolig vanskelig å si siden det ikke har vært noe verdenscuprenn ennå. Jeg vet ikke helt hvordan de utenlandske løperne står, men jeg har alltid troen på de norske, jeg da, humrer Hagen.

Weng på femteplass
Foreløpig er det lagvenninne Heidi Weng som har fått det meste av oppmerksomheten fra pressen av de to BUL-løperne. Weng fortalte blant annet Nettavisen torsdag at flere tror at hun skal vinne Tour de Ski denne sesongen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jenta fra Ytre Enebakk måtte se seg slått av lagvenninne Hagen da hun gikk inn til en femteplass fredag. Men Weng så ikke ut til å deppe av den grunn.

- Jeg har bare klart en trettendeplass på Beitostølen tidligere, så jeg er fornøyd. Men det var veldig tungt. Jeg følte jeg gikk en bra treningsøkt, og fikk brukt armene bra. Jeg må jobbe litt mer med beina, forklarer Weng til Nettavisen.

- Det var hardt å gå, og samtidig er jeg et stykke bak de beste. Men det er godt å komme gjennom denne helgen. Femteplass er nok det beste jeg kunne gjort her, sier Weng.

Sliten etter pressetreff
Weng var sammen med Marit Bjørgen og Therese Johaug den mest ettertraktede skiløperen på pressetreffet torsdag. Det fikk hun merke i dag.

- Det er koselig, men jeg ble sliten. Det var nok ikke en optimal oppladning med tre og en halv time presse, forteller Weng.

Nå skal hun vurdere om hun går de resterende rennene på Beitostølen.

- Jeg har lyst til å gå resten av helgen. Jeg får først komme meg gjennom sprinten i morgen, og så får jeg se om jeg går søndag, sier Weng.

Johaug vant
Therese Johaug viste fredag at hun for alvor ønsker å ta opp kampen med Marit Bjørgen denne sesongen.

Fredag slo hun Bjørgen med 8,5 sekunder.

- I dag hadde jeg som mål å roe meg ned, og tenke kraft i hvert skyv. Jeg har stresset mye før og ikke gått teknisk bra på ski. I dag kjente jeg at jeg klarte å finne roen. Det var veldig moro å vinne, spesielt når det var så hard sekundstrid med Marit. Hun har vært suveren her før, og jeg har vært en del sekunder bak henne, så det var artig å ta steget helt øverst, forteller Johaug til Nettavisen.

- Tar ikke av
Johaug føler seg på ingen måte trygg på at verdenscupåpningen blir en like stor suksess.

- Jeg er veldig glad, men tar ikke av. Det er et nytt, viktig renn om en uke, og mye kan skje før den tid. Jeg vet at det jeg gjorde i dag var veldig bra, og klarer jeg det samme neste helg, vil jeg være veldig fornøyd, sier jenta fra Dalsbygda.

- Nå er første rennet unnagjort og de verste nervene er ute av kroppen.

Lørdag er det sprintrenn på Beitostølen.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken