Gå til sidens hovedinnhold

Hun får formel 1-kontrakt

Maria de Villota blir første kvinne i F1-sirkuset på 20 år.

Nylig ble det klart at finske Kimi Räikkönen gjør comeback i formel 1 da han skrev kontrakt med Lotus/Renault. Nå kan han få en kvinne som stallkamerat, melder den spanske avisen Marca.

Maria de Villota (31) er datter av den tidligere formel 1-føreren Emilio de Villota, og er en dreven racerfører. For to og et halvt år siden testet hun en av Renaults biler og tidene var svært bra. I helgen var hun i Brasil for å se sesongfinalen og diskutere med sin mulige nye arbeidsgiver.

Blir tredjefører
- Jeg er veldig fornøyd. Jeg støttet teamet og så løste vi de siste detaljene rundt kontrakten, sier hun til Marca.

Tanken er at de Villota skal bli Renault-stallens tredjefører og testfører. Hva som så skjer videre er åpent.

- Neste år kan bli en bra start for meg å bygge videre på i 2013, sier hun.

Selv om hun aldri skulle nå så langt at hun starter et formel 1-løp, vil de Villota være en god signeringe for Renault. Å ha en kvinne på laget skaper mange oppslag i pressen og er svært verdifullt i markedsføringen.

Ønsker kvinne i F1
De Villota har også støtte av Bernie Eccleston, sjefen over alle sjefer i formel 1-sirkuset. Han har lenge jobbet for å få en kvinnelig fører bak rattet på en F1-bil

- Bernie støtter meg. Da vi traff hverandre i Brasil, sa han at han hadde tro på meg, sier de Villota.

Sist en kvinne hadde en formel 1-kontrakt var i 1992 da italienske Giovanna Amati kjørte for Brabham og tre ganger forsøkte å kvalifisere seg til et løp. Det lyktes hun aldri med.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken