RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun har vunnet alt unntatt dette

Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fredag kan Tora Berger nå sitt siste store mål.

Tora Berger (31) er tidenes beste norske skiskytterkvinne individuelt, men i samlingen mangler fortsatt mesterskapsgullet i stafett.

Årets VM-dronning øyner karrierens tredje stafettmedalje i mesterskap etter to bronsemedaljer (2007 og 2012) fra før. Fredag går Berger ankeretappen for Norge i VM-stafetten for kvinner sammen med Hilde Fenne (19), Ann Kristin Aafedt Flatland (30) og Synnøve Solemdal (23).

- Vi har hatt en del gode renn i vinter. Jeg håper vi har muligheter til å vinne medalje, sier ankerkvinne Tora Berger til NTB.

Berger er forbi forrige skiskytterdronning, Liv Grete Poiree, i antall verdenscupseirer (24 mot 22), antall plasseringer på seierspallen (47 mot 46), antall topp 10-plasseringer (107 mot 104), antall mesterskapsgull (8 mot 7), antall VM-medaljer (16 mot 12) og antall mesterskapsmedaljer (17 mot 15).

Men Poiree er fortsatt stafettdronningen med VM-gullet fra 2004 sammen med Linda Grubben, Gro Marit Istad Kristiansen og Gunn Margit Andreassen. Poiree har også flere stafettseirer i verdenscupen enn lillesøster Berger (8 mot 4).

Etter mesterskapsdebuten med fjerdeplass i Ruhpolding-VM 1996 som 21-åring, var Poiree med på to sølv- (1997 og OL 2002) og en bronsemedalje (OL 1998).

I fredagens VM-stafett tangerer Berger sitt tidligere forbilde i antall starter i stafetter for Norge (38) og i antall mesterskapsstafetter (9). Hun mesterskapsdebuterte i Hochfilzen-VM 2005 i en alder av nesten 24 år og med femteplass.

Berger og Poiree gikk sammen i én mesterskapsstafett: OL i Torino (femteplass), det Berger gikk første- og Poiree annen etappe.

Flest mesterskapsstafetter for Norge har Gunn Margit Andreassen og Ann-Elen Skjelbreid med ti hver. Flest kvinnestafetter i verdenscupen har Andreassen for Norge med 52.

Norges stafettkvinner er i Tsjekkia-VM medaljefavoritt sammen med Russland, Tyskland, Tsjekkia, Frankrike og Ukraina. Tyskland er mestvinnende (ti gull) og de siste to års verdensmester. Russland er regjerende OL-mester.

Norge har vunnet to verdenscupstafetter denne sesongen, Tyskland og Ukraina en hver. Hilde Fenne, Synnøve Solemdal og Tora Berger bidro til begge triumfene. (©NTB)

Fredagens stafett starter klokken 17.15.

Nettavisen følger stafetten direkte her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere