RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Hun kan bli vår neste OL-overraskelse

Sist oppdatert:
Tirsdag blir du kanskje overrasket igjen.

Skicross? Audun Grønvold? Bronse?

Den hadde du kanskje ikke tippet før OL. Kanskje visste du ikke engang at skicross var en OL-gren? Og visste du det, så hadde du kanskje ikke peiling på at Audun Grønvold drev med det. Var du blant dem som ikke var fullt så opplyst, så er det bare én ting å si: tirsdag får du kanskje en ny norsk OL-overraskelse.

Da er det nemlig skicross igjen.

- Outsider
Da er det Marte Høie Gjefsen (20), Gro Kvinlog (33), Hedda Berntsen (33) og Julie Jensen (20) som skal i aksjon. To av navnene bør du kanskje spesielt merke seg. Hedda Berntsen, som nå er tilbake fra skade, vant verdenscuprenn i skicross i fjor.

Mens unge Marte Gjefsen vant verdenscuprenn for bare noen uker siden, og det i OLs arrangørland, Canada. Hun ligger på 7. plass i verdenscupen.

- Marte er en outsider. Ting skal stemme hvis hun skal ta medalje, men hun har kvalitetene til å glimte til - som hun gjorde sist, sier skiforbundets konsulent for freestyle, Eivind Gjeraker, til Nettavisen.

Han er tidligere landslagssjef og sportssjef i freestyle, og mener de norske jentene har alle muligheter.

- Mange topplasseringer
- Alle går jo uansett videre. Kvalifiseringen handler kun om plassering i de senere heatene, og i dem kan alt skje, sier han.

- Hedda har mange topplasseringer tidligere, men har slitt litt med skader. Nå er hun tilbake. Gro på sin side har vært i flere semifinaler, mens Marte, som du sa, vant et World Cup-renn før jul. Dette ligner en del på langrennssprint. Mye skal stemme for å lykkes, men ingenting er umulig, sier Gjeraker.

Skicross-kvalifiseringen starter 19.00 tirsdag. Deretter er det knockoutheat fra 22.00 og til slutt finalen like etter klokka 23 tirsdag kveld.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere