RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun knuste verdens beste

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Svetlana Kuznetsova til topps i French Open.

Dinara Safina er ranket som verdens beste kvinnelige tennisspiller, men den så langt har ikke 23-åringen vunnet en eneste Grand Slam-turnering. Lørdag kunne hun gjøre noe med dette.

Da ventet nemlig landskvinnen Svetlana Kuznetsova på motsatt banehalvdel i finalen av French Open. Det var dermed duket for et helrussisk oppgjør på grusen i Paris.

Ingen thriller
Noen thriller ble det imidlertid ikke. Kuznetsova hadde faktisk ingen store problemer med å ta seg av verdenseneren, og vant kampen lett med sifrene 6-4, 6-2.

Den 23 år gamle russiske jenta styrte kampen som hun ville, og etter en litt nervøs start, så brukte hun bare 74 minutter på å feie Safina av banen, og sikre seieren.

- Da jeg gikk ut på banen i dag, så visste jeg at det kom til å gå min vei. Jeg var rolig og konsentrert, sier Kuznetsova ifølge Reuters.

- Safina er i utgangspunktet bedre enn meg nå for tiden, hun er tross alt verdens beste, men i dag funket det ikke så bra for henne.

Tapte igjen
Kuznetsova er ranket som nummer sju i verden, og har tidligere gått helt til topps i U.S Open. Det skjedde imidlertid helt tilbake i 2004.

Dinara Safina måtte dermed se seg slått i French Open-finalen for andre år på rad. I 2008 ble det tap for serbiske Ana Ivanovic.

- Jeg er i samme situasjon som for et år siden. Forhåpentligvis så klarer jeg å vinne her en vakker dag, sier den tapende finalisten.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere