Gå til sidens hovedinnhold

- Hun må tenke på helsen sin

Men selv vil Caster Semenya satse alt mot VM i Moskva.

Caster Semenya, som klarte OL-sølv på 800 meter i London i fjor, satser mot Moskva-VM, men treneren hennes er usikker.

Han tror at Semenya rett og slett må gi opp denne sesongen i stedet for å tenke på VM-start i den russiske hovedstaden.

Bare en uke etter at Semenya ble strøket fra listen over de utøverne som mottar støtte fra Den sørafrikanske olympiske komiteen, kom den noe uklare og motstridende meldingen fra treneren og utøveren.

Årsaken til at Semenya ikke lenger får støtte fra OL-komiteen i hjemlandet, skal være at hun ikke trener. Hun har slitt med problemer i et kne, men sier likevel at hun har VM som mål, og hun mener hun kan komme i form til å kjempe om medaljene – med eller uten støtte fra OL-komiteen i Sør-Afrika.

Trener ikke mye tid
- Jeg er tilbake i trening nå. Det er ingen problemer, men jeg trenger litt tid, kanskje 14 dager, på å kvalifisere meg til VM. Det bør gå fort, sier Caster Semenya. Hun legger ikke skjul på at målet og drømmen hennes er å vinne tilbake VM-tittelen på 800 meter som hun sikret seg i Berlin i 2009.

Da skapte hun litt av en sensasjon ved å vinne gullet for kvinner. Hun måtte gjennom kjønnstester og ble utestengt, men fikk beholde VM-gullet sitt. Nå vil hun vinne det tilbake, for hun klarte ikke å forsvare gullet i Daegu-VM i 2011.

- Jeg har lagt opp sesongen og planlagt det meste sammen med min trener. Å vinne VM-gullet er hovedmålet, sier Semenya til sørafrikansk TV.

Hun trenes av den tidligere storløperen Maria Mutola, og Mutola innrømmer at det nok er en stund til Semenya kan være klar for store konkurranser og resultater.

Aktuelt å avlyse
Mutola sier at i stedet for trening og oppkjøring mot VM, kan det bli aktuelt for Semenya å avlyse hele resten av sesongen.

- Jo, det kan hende vi må avblåse denne sesongen. Dersom det skjer, kommer det til å skje i løpet av de kommende ukene. hun må tenke på helsa si aller først. Derfor må vi sette oss ned og ta en alvorsprat så fort som mulig, sier Mutola.

- Hun kan ikke stille til start mot verdens beste, dersom hun ikke er 100 prosent bra, og det er hun ikke nå, mener Maria Mutola.

Hun innrømmer at Semenya ligger bak skjemaet i forberedelsene til sesongen.

- Vi er ikke der vi skulle ha vært, så vi får avvente å se hva slags utvikling vi kan få, sier Maria Mutola, som ikke er like optimistisk med tanke på VM-start for Caster Semenya, som den sørafrikanske løperen er selv. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg