RIGA (Nettavisen): 760 nordmenn reiste til Latvias hovedstad Riga for å konkurrere om å bli norgesmester i poker, og da 759 av dem var slått ut, var det Stian Johannessen (35) fra Porsgrunn som gliste bredest.

- Det sitter nok ei hjemme med tårer i øynene nå, tenker jeg, sier Johannessen til Nettavisen bare et par minutter etter at seieren er i boks, og sikter til forloveden Hilde Isaksen.

- Vi skal gifte oss neste år, så da kommer disse pengene godt med. Og hun skal få det hun ønsker seg, lover 35-åringen.

- Voldsom utladning
En seierssjekk på 1.150.387 kroner er i ferd med å skrives ut, mens champagneflaskene hastes inn til den ferske arvtakeren til Henrik Tollefsens norgesmestertittel.

Stian Johannessen sliter nesten med å smile, så utmattet er han etter den påkjenningen det er å beseire 759 andre pokerspillere over fire dager og rundt 40 konsentrasjonskrevende timer med No Limit Texas Hold'em.

Det var antydning til tårer hos norgesmesteren også, da avgjørelsen falt.

- Det er en voldsom utladning, men dette var kjempemoro! forteller han.

Stoppet svenske
Magnus Berggren fra Sverige, som har vært bosatt i Norge de siste 16 årene, ble nummer to og fikk 645.000 kroner for innsatsen. Den på forhånd mest meritterte spilleren, Eirik Bjørklund, ble nummer fire og fikk drøyt 300.000 kroner i premiepenger.

- Det hadde vært fryktelig å tape mot en svenske, selv om han er en svenske som har vært bosatt i Norge i 16 år. Det er denne kampen mellom Norge og Sverige, vet du. Og Norge gikk nok en gang seirende ut av den! gliser Johannessen.

Feiringen blir likevel beskjeden.

- Jeg driver et taktekkerfirma, Grenland Takservice, og de neste ukene er det full jobb. Da er det ut og tekke tak. Jeg har hatt fri siden snøen kom, så dette var greie penger å ta med seg, sier Porsgrunns ferskeste norgesmester til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter)

Nummer to i gata
Han er imidlertid ikke den eneste norgesmesteren i hjembyen. Han er faktisk ikke engang den eneste norgesmesteren i gata.

- Jeg har jo en norgesmester 300 meter ned i gata, Jan Erik Sørensen (NM-vinner i 2006, red.anm.), så nå er vi to i samme gate. Jeg må hilse til ham! sier Johannessen, mens venner og kjente omkranser han og deler ut seiersklemmer.

- Hvordan opplevde du finalen?

- Det gikk opp og ned. Jeg ble short og nervepirret, men da vi ble tre spillere, roet nervene seg. Jeg brydde meg ikke om pengene og tror kanskje at det hadde noe å si. Jeg hadde noen kraftige bløffer der mot begge to, og de kastet noen syke hender, tror jeg. Jeg var ikke nervøs i det hele tatt før det ble heads-up.

Bleieskiftfordeling
Johannessen markerte tydelig at tankene ikke utelukkende var på poker mens han gjorde unna de siste konkurrentene til NM-tittelen. Et bilde av sønnen var med på finalebordet - et uvanlig familiekjært element når det spilles om milliongevinster rundt et pokerbord. Men selv om blikket kanskje ikke er Johnny Loddens, kom Johannessen til Riga med like store ambisjoner som både Lodden og andre rutinerte spillere.

- Målet var å vinne. Jeg strøk dressbuksa kvelden før, i tilfelle jeg skulle komme så langt, men jeg måtte bytte til kosebukse fordi det var så varmt.

- Har du noen pokerplaner for framtiden?

- Ja, det var det, da. Det kommer helt an på min kommende kone, bleieskiftfordeling og det der. Målet mitt var å spille her og se hvor langt det gikk. Vi får se når vi kommer hjem, sier Johannessen.

Og til slutt må vi selvfølgelig spørre om det ikke føles rart å bli norgesmester i Latvia.

- Det gjør meg ingenting, men politikerne må få opp øynene snart og se den store interessen som er for dette.