Gå til sidens hovedinnhold

Hun utklasset verdens beste

Lindsey Vonn har vunnet sju av sine ni siste verdenscuprenn i super-G, men ble knust i OL.

Den amerikanske alpinstjernen Lindsey Vonn (25) var naturligvis den store favoritten før kvinnenes super-G i Whistler utenfor Vancouver i Canada.

Vonn dominerer fartsdisiplinene totalt og har vunnet sju av de åtte siste utforrennene hun har kjørt i verdenscup- og OL-sammenheng, og vært på pallen i 23 av de 30 siste.

I super-G hadde 25-åringen vunnet sju av sine ni siste verdenscuprenn før OL i Vancouver.

Overraskende
Alt var med andre ord som normalt da 25-åringen fra Minnesota kjørte ned til bestetid fra startnummer 17. Hun kom i mål 24 hundredeler raskere enn Elisabeth Görgl.

Andrea Fischbacher fra Østerrike lot seg likevel ikke skremme. 24-åringen kjørte ned til tiden 1.20,14 minutter og knuste Lindsey Vonn med hele 74 hundredeler!

Fischbacher er såpass god at det ikke kan kalles en sensasjon, men en overraskelse var det i alle fall.

- Vi visste at vi kunne oppnå et godt resultat hvis alt gikk som det skulle, og jeg hadde tro på sjansene mine. Dette er som en drøm! sier Fischbacher ifølge Reuters.

Som om ikke dette var nok klarte også Tina Maze fra Slovenia å slå Lindsey Vonn. 27-åringen var 49 hundredeler bak Fischbacher, mens 25 foran Vonn.

Den store gullfavoritten og verdens beste alpinist måtte dermed nøye seg med bronsemedalje i det olympiske super-G-rennet.

- Jeg visste at alle hadde trøbbel på toppen og gikk skikkelig til angrep der. Så fort jeg kom forbi den vanskelige delen, slapp jeg på en måte foten av gasspedalen. Jeg tror at det var der jeg tapte rennet, forklarer Lindsey Vonn.

Pärson skuffet
Det var forresten ikke langt unna at Lindsey Vonn ble henvist til fjerdeplass og dermed stående uten medalje i super-G.

Italienske Johanna Schnarf (25) kjørte ned til 1.20,99 fra startnummer 30 og var bare 11 hundredeler svakere enn Vonn. Fjerdeplassen er likevel karrierebeste for Schnarf.

Anja Pärson (28), som falt så stygt i utforrennet og så kom tilbake og tok OL-bronse i superkombinasjonen, var ikke i nærheten av seierspallen i lørdagens super-G.

Svenskenes alpinyndling ble slått med 1,84 sekunder av Andrea Fischbacher og nøyde seg med en tiendeplass.

18 år gamle Mona Løseth fra Spjelkavik kjørte i mål til 21.-plass, slått med 3,84 sekunder av den olympiske mesteren fra Østerrike.

Se hele resultatlisten her! (ekstern lenke)

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken