RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos

Huseklepp & co på randen av undergang

Sist oppdatert:
Portsmouth skylder 146 millioner kroner.

London (NTB-AFP): Erik Huseklepps klubb, Portsmouth, har av den britiske skattemyndigheten fått advarsler om tvangssalg ettersom klubben skylder 146 millioner kroner.

Mesterskapsserieklubben har gjennom flere år slitt med å betale for seg, og flere ganger har den vært nær konkurs. Nå venter en ny kamp for å overleve.

– Å sørge for at skatt blir betalt inn, bør være fundamentet i en fotballklubbs strategi for næringsvirksomhet akkurat som i andre næringer. Alle som anser skattebetalinger som valgfritt og bruker skatt som er samlet inn fra ansatte og kunder til drift, ligger tynt an, sier en talsmann for det britiske departementet for skatteinnkreving.

Portsmouths eiere advarte forrige uke om at klubben var i en særdeles vanskelig situasjon.

– Klubben gikk rett og slett tom for penger i slutten av desember. Situasjonen er ekstremt alvorlig, og vi er under et massivt press for å finne en kjøper, sa Andrew Andronikou, mannen som eier klubbens moderselskap Convers Sports Initiatives (CSI), til The Observer.

Portsmouth ligger for tiden på 17.-plass i mesterskapsserien. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere