Huseklepp lover god form

Erik Huseklepp var formspilleren forrige vinter. Da alvoret tok til sviktet formen.

Forrige vinter spilte kantspilleren alle treningskampene utenom to. Etter å ha vært en av lagets beste spillere sviktet formen da sesongen tok til. Huseklepp mente den gang at det var det harde kjøret i forkant av sesongen som måtte ta skylden. Unggutten var ikke vant til slike treningsmengder. Etter å ha kjempet seg inn i varmen igjen går Huseklepp mot en ny formtopp. Det kan gå mot en ny supervinter for lynvingen, men rakner han når Tippeligaen begynner igjen?

- Jeg tror ikke det skal være noen fare for at det gjentar seg. Til neste sesong er jeg klar og i form. Denne vinteren er jeg bedre rustet enn i fjor i tillegg til at jeg regner med å få et bedre individuelt tilpasset opplegg, sier Huseklepp til iBergen.no.

- Bra turnering
Han ser ikke på Royal League som en B-turnering og påpeker samtidig at det er bedre for spillerne å holde formen ved like i kamp mot tøff motstand enn å drive basistrening over lang tid.

- Jeg mener det er en bra turnering med gode lag. Vi skal nok få matchet oss, det er ikke dårlige motstandere vi møter. Det er også bedre å holde formen oppe ved å spille kamper selv om grunntrening er viktig. Dessuten er det positivt at turneringen er lagt opp slik den er i år, med gruppekampene før jul (minus siste kamp mot OB som spilles 25. februar) og sluttspillet opp mot seriestart, sier Huseklepp.

Til dagens kamp mot Rosenborg er han igjen antatt å være med i en startoppstilling etter å ha imponert på trening over lang tid. I tillegg var han eneste som spilte til «godkjent» i fadesen mot Viking søndag, sammen med Thorstein Helstad.

- Jeg føler meg pigg og har gjort det en måneds tid nå. Formen fortsetter å gå oppover så det ser bra ut. Jeg er hvert fall alltid klar til å spille kamp og gleder meg veldig, forteller Huseklepp.

Kjent med 4-3-3
På gårsdagens trening trente Brann på en 4-3-3-formasjon (4-5-1 i forsvar). Det kan se ut som Mons Ivar Mjelde igjen ønsker å teste ut en formasjon laget ikke er vant til å spille i, noe som ikke ser ut til å bry Huseklepp nevneverdig.

- Det skal passe meg bra. Det er slik jeg er vant til å spille fra tiden i Fyllingen så den rollen kjenner jeg til. Det blir dessuten ikke de samme defensive oppgavene i et slikt system. Jeg får dessuten ligger mer bredt når vi spiller 4-3-3, sier kantspilleren som har to innleggsføtter å skimte til med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.