RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huseklepp må vente

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
- Huseklepp kan bli en viktig joker mot Molde, tror Mons Ivar Mjelde.

(iBergen.no) Hvis det er ett ord Brann-vingen Erik Huseklepp er lei er det ordet «Joker».

«Joker» for Huseklepp et pengespill eller en liten matvarekjede. Det er i ihvert fall ikke en betegnelse han vil bruke på seg selv.

- Er ikke der ennå
Men det gjør Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

- Han er ikke der ennå at han kan starte kamper, sier treneren om lynvingen sin, som var en av Tippeligaens viktigste spillere i fjor til tross for minimal spilletid.

På sine korte innhopp klarte han å påkalle seg interesse fra europeiske storklubber og han forhandlet fram en eventyrkontrakt, Bosman som han var.

Men med på Brann sitt førstelag kommer han ikke.

Bare ti mann defensivt
- Skulle jeg startet med Huseklepp i dag vil det si det samme som å starte med kun ti mann i det defensive spillet og det har vi ikke råd til, hevder Tippeligaens lengstsittende trener.

- Det som er viktig nå er å få Erik 100 prosent fit igjen etter beinbruddet og jeg synes jeg begynner å se takter som ligner det vi så i fjor.

Trass i at nettopp kantspillet som var motoren i Branns offensive spill i fjor, har skrantet, er ikke treneren inne på tanken om å starte med Huseklepp. Ikke en gang om kaptein Bakke skulle måtte kaste inn håndkledet på grunn av skade.

- Hassan er fit for fight og har hatt en fin kurve, sier Mjelde.

Med Tijan Jaiteh i landslagsbataljer for Gambia er det skrint på den sentrale midtbanen. Skulle Bakke stå over på grunn av ankelskaden han fikk mot Viking er det Hassan El Fakiri på midten sammen med Gylfi Einarsson (tilbake etter karantene), ikke Jan Gunnar Solli og eventuelt Erik Huseklepp på kanten.

Bakke klinker til
Laget trente inne på Brann Stadion fredag formiddag. Etter treningen meldte tøffingen Eirik Bakke meldte seg selv klar til kamp.

- Jeg lar det stå til og ser hvordan det går. Jeg har spilt med verre ting før, sier Bakke som innrømmer at ankelen fortsatt er sår.

Mons Ivar Mjelde håper at Molde er oppmerksom på Branns kaptein.

- Jeg forventer at Daniel Berg Hestad har som oppgave å ta ut Bakke. Det håper jeg fordi han er faktisk ikke så sentral i oppbyggingsfasen av spillet vårt og det vil skape store rom for andre, sier Brann-treneren.

Kan skape trøbbel
Mjelde advarer de som tror på lett match mot laget som ligger på 11.plass i Tippeligaen.

- Vi må sørge for at vi ikke eneste sekund tenker på at dette blir en enkel kamp. Molde har prestert bedre enn det tabellen tilsier. De har rutinerte folk og kan skape problemer for hvem som helst, understreker han.

Brann stiller med følgende lag på Brann Stadion lørdag: Håkon Opdal, Bjørn Dahl, Azar Karadas, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit, Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke, Gylfi Einarsson, Petter Vaagaan Moen, Robbie Winters, Thorstein Helstad.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere