*Nettavisen* Sport.

Huset til Uniteds klubbdirektør angrepet av sinte supportere

 

Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward hus ble tirsdag utsatt for hærverk av sinte supportere som krever hans avgang.  Foto: Peter Powell (Reuters)

Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward ble tirsdag kveld utsatt for hærverk av frustrerte supportere som krever hans avgang.

29.01.20 08:06

En video publisert på sosiale medier tirsdag kveld viser en gruppe United-supportere kledd i hettegensere og finlandshetter som først prøver å ringe på intercomen ved porten til Woodwards hjem.

Da han ikke svarte sprayet de rød maling over porten, kastet en røykbombe i bakken og sendte røde blusser mot huset, skriver The Sun.

Katastrofe

Videoen, trolig publisert av de involverte, har teksten «Woodward skal dø».

– Woodward har vært en katastrofe som administrerende direktør og må forlate klubben, sier en kilde til den britiske tabloidavisen.

Vi følger januarvinduet direkte helt fram til «deadline day»

– Så vi bestemte oss for å besøke ham, og fortelle ham det ansikt til ansikt. Vi fikk ikke snakke med ham, men forhåpentligvis skjønner han beskjeden. Vi vil ikke forsvinne og vi vil ikke stå her og ikke gjøre noe mens klubben vår er ødelagt, sier kilden.

Det skal ha vært så mange som 20-30 supportere som møtte opp utenfor Woodwards hus, og videoene på sosiale medier viser at det ble kastet flere bluss inn på eiendommen til United-mannen.

Her er videoen som er lagt ut fra supporterne som møtte opp utenfor Woodwards hus, hentet fra Twitter:

- Sjokkerende

Hendelsen kommer i kjølvannet av en lang tids frustrasjon for United-supportere, som igjen legger mye av skylden på klubbens fall fra storhet på nettopp Ed Woodward - som i sin tid ble ansatt av den etterhvert forhatte Glazer-familien.

Klikk på bildet for å forstørre. KRITIKK: Ed Woodward har måttet tåle mye kritikk fra United-supporterne.

KRITIKK: Ed Woodward har måttet tåle mye kritikk fra United-supporterne. Foto: Oli Scarff (AFP)

Nylig ble det sunget sanger om Woodward på Old Trafford - sanger av en karakter som ble fordømt av flere fotballeksperter.

Nå har det hele altså gått enda lenger - og reaksjonene lot ikke vente på seg.- Sjokkerende, skriver Laure Whitwell, og får støtte av BBCs Simon Stone - som poengterer at Woodward er en familiemann med kone og to barn.

- Folk som dette burde settes inn. Det er selvfølgelig lov å protestere, men ikke dra hjem til mannen - hvor familien og barna hans er. Dette er den stygge siden av supporterkulturen. Det er en skam. Jeg vet det er en liten del av supporterbasen, men United-supportere burde skamme seg. Viser dette hvor langt klubben har falt siden Sir Alex Ferguson? Det er bare å se hvor de er nå, tordnet TalkSport-vert Jamie Ohara på radioprogrammet onsdag morgen.

Bekrefter hærverket

Manchester United bekrefter hærverket i en uttalelse like før midnatt til onsdag.

– Supportere som uttrykker meninger en ting. Kriminelt hærverket og intensjon om å true livet til en person er noe annet. Det finnes rett og slett ingen unnskyldning for dette, heter det i uttalelsen ifølge Sky Sports.

Les også: Solskjær bekrefter at Alexis Sànchez returnerer til sommeren: - Han skal motbevise dere

Videre skriver United at alle som blir funnet skyldig i å stå bak hendelsen, vil bli utestengt fra klubben på livstid.

Verken Woodward eller hans familie skal ha vært hjemme da supporterne oppsøkte huset deres.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag