*Nettavisen* Sport.

Hushovd: - De kan vinne sykkel-NM

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Verdensmester Thor Hushovd har tro på sine egne ryttere i Plussbank Cervélo.

26.06.11 13:05

LANGESUND (procycling.no): Plussbank Cervélos eier Thor Hushovd kjører en sjelden gang sammen med de lovende rytterne i sørlandslaget. Norgesmesterskapet for elite er én av disse anledningene.

- De her gutta er alle spreke nok til å vinne sykkel-NM. Det har de vist denne uka som ahr vært og selvfølgelig tidligere. Så jeg synes mange av de bør kjøre offensivt og ta sjansen, sier Hushovd om sine elever på sin og Plussbank Cervélos pressekonferanse dagen før fellesstarten for norges beste syklister.

Lorents Ola Aasvold, Bjørn Tore Hoem og Torgeir Strandberg har alle vist seg frem med kjørestyrke og offensivitet til nå i mesterskapet. Aasvold tok bronse på tempoen, Hoem lå i et langt solobrudd under U23-fellesstarten, mens Strandberg tok fjerdeplassen i samme ritt.

- Jeg tror Thor har lyst til at ryttere på laget skal vise seg frem, sier Lorents Ola Aasvold til procycling.no.

Gutten fra Snåsa har gjennom sine relativt få år på sykkelsetet gjort seg bemerket i norgesmesterskapet. 14. og 15. plass i 2009, på henholdsvis landevei og tempo, ble til 9. på landevei og 7. på tempo i fjor. I år har Aasvold kjørt seg inn til bronse i temporittet, han jakter også medalje på søndagens fellesstart.

- Det er klart at det hadde vært morsomt med medalje, men vi må spille på at vi er mange, så det blir litt taktisk. Det kan bli litt bingo, men sitter jeg i en god situasjon håper jeg på å være med i medaljekampen. Det får vi se an litt i morgen. Jeg tror nok laget kan være med å kjempe om seieren, så får vi se hvem av oss det blir, sier Aasvold.

Vil du vinne en racersykkel? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

- Ulempe at Edvald ikke er der
Sjefen selv, Thor Hushovd, synes det er veldig synd at mannen som hadde vært hans største konkurrent i landeveisrittet, Edvald Boasson Hagen, ikke er på start.

- NM er alltid vanskelig, nettopp taktikken er veldig vanskelig. Antall ryttere norske lag har er problemet for oss proffene. Jeg synes det er en ulempe at ikke Edvald er der for da hadde det vært lettere å kontrollere, da hadde Sky hatt en interesse av å få Edvald i finalen, forteller Hushovd.

Plussbank Cervélos Bjørn Tore Hoem er klar for å ofre seg for verdensmesteren i det som vil bli et meget hardt løp om Hoem får det som han vil.

- Vi må gjøre løpet hardt, få av så mange som mulig. Både for Thors og vår egen del, sier Bjørn Tore Hoem om lagets taktikk til procycling.no.

- I utgangspunktet er vi hjelperytterne til Thor, men vi får se hvordan det utvikler seg, fortsetter gutten fra Eresfjord.

Thor, Kurt, Lars Petter, Alexander...
Thor Hushovd holder kortene tett til brystet når det blir snakk om taktikk, men i en hard løype som det er i Skien tror nordmannen at de syerkeste rytterne vil spille viktige roller uansett hvordan løpet utvikler seg.

- Vi kan snakke om dette i timesvis, men vi vet aldri svaret på det. Det er det som er fascinerende med sykkel. Det er ikke alltid den med de sprekeste beina som vinner, men jeg tror at i en hard løype som dette vil det skille og de beste rytterne vil være i finalen, uttaler Hushovd.

Torgeir Strandberg kjørte NM for Plussbank Cervélo også i fjor, i motsetning til Aasvold og Hoem som da kjørte for trønderklubbene TVK og CK Nor. Strandberg forteller at laget den gang ikke var modne for oppgaven.

- Vi hadde litt større forhåpninger enn det vi fikk til i fjor. Vi mista litt formen etter Ringerike, hele gjengen forkjølet og ingen var derfor i kjempeslag. Men i år er vi i bedre form, jeg tror også vi er sterkere generelt, forteller fjerdemann fra U23-fellesstarten til procycling.no.

Det sørlandsbaserte laget gjorde det særdeles godt sist det ble arrangert løp i NM-løypa. Den gang vant Jon Anders Grøndahl, mens Adrian Gjølberg, den gang Plussbank, nå Joker, ble fjerdemann.

- Vi kjørte veldig bra under norgescupløpet her i fjor. Det er en løype som passer oss bra, spesielt Bjørn Tore og Lorents. Så må vi andre prøve å være offensive og være i forkant når ting skjer, det er ikke mange som følger Thor og Kurt og den gjengen der når det trykkes til skikkelig, uttaler Strandberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bruddkongen
Bjørn Tore Hoem var under fjorårets elitefellesstart i et langt brudd med Joker Vegard Stake Laengen. På U23-fellesstarten prøvde han igjen lykken. Vi skal ikke bli overrasket om Hoem drar avgårde igjen søndag.

- Det kan være en fordel. I et NM er det spesielt. Folk tenker litt annerledes, kanskje litt defensivt, mener Hoem.

- Hvis vi går for seier må vi nesten det, for de (proffene) er sterkest.

Torgeir Strandberg kan fortelle at dette er typisk for norgesmesterskapet.

- I NM er det typisk at det går et brudd, deretter kjører proffene seg opp til det litt i etterkant. Derfor er det om å gjøre å være i forkant, å være foran da proffene starter kjøret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.