RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Christophe Ena (AP)

Hushovd: - Det blir for hardt

Sist oppdatert:
33-åringen vender tommelen ned for Giro d’Italia.

Ettersom sykkeleliten allerede var i Italia i forbindelse med Giro di Lombardia, hadde RCS Sport en stjernespekket presentasjon av neste års rute, søndag.

På gjestelisten sto også spesialinviterte ryttere som Thor Hushovd.

Og sørlendingen likte åpenbart det som ble vist fram:

- Ruten ser hard ut, men også balansert. Det er noen flate etapper for sprinterne, som er forholdsvis enkle, og så er det selvsagt harde fjelletapper både i Alpene og Dolomittene. Jeg synes det er en meget spennende girorute, forteller Hushovd til feltet.dk.

Knallhardt klassikerfokus
Den påtroppende BMC-rytteren har likevel ingen planer om å delta i 2012-utgaven av rittet.

Nordmannen har nemlig andre store mål på menyen foran neste sesong.

- Det er ikke planen. Jeg tror det blir for hardt. Når man satser på klassikerne og deretter Tour de France, blir det for hardt å kjøre giroen i tillegg.

- Jeg vil svært gjerne vinne en stor klassiker, og da mener jeg Milano-Sanremo, Flandern rundt eller Paris-Roubaix. Jeg tror jeg har gode muligheter til å vinne enten i Sanremo eller Roubaix, og det er mine mål, fortalte han.

Vekslende hell i 2011
Denne sesongen ble Hushovd hindret av velt under Milano-Sanremo, ble nummer 53 i Flandern rundt og måtte motvillig la lagkompis Johan Van Summeren stikke av med seieren i Paris-Roubaix.

Han vant i tillegg to etapper under Tour de France, kjørte en uke i gul ledertrøye og tok etappeseirer under Tour de Suisse og Tour of Britain.

Under VM i København ødela nok en velt muligheten hans til å forsvare tittelen fra Geelong. Neste sesong kjører han sammen med Philippe Gilbert og Cadel Evans (årets Tour de France-vinner) i BMC Racing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere