Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd: - Et slag i trynet

Foto: PETER DECONINCK (Afp/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nå drar BMC-rytteren hjem og ber om at storformen skal komme til Roubaix.

OUDENAARDE (procycling.no): Han var usikker på egen form allerede før Flandern rundt. Etter 257 kilometer i knalltøft belgisk terreng hadde ikke Thor Hushovd blitt så mye klokere.

- Dette var skuffende. Jeg hadde ingen ting å kjøre med. Beina var helt tomme, så det var et slit hele dagen, kunne en sliten Hushovd fortelle et samlet pressekorps etter målgang.

- Var det dårligere enn du hadde håpet?

- Ja, mye dårligere.

Slet seg gjennom
Allerede tidlig i rittet var det klart at Hushovd slet. Etter å ha sluppet tidlig kom han seg riktignok opp igjen til frontgruppen og fikk gjort unna litt jobb for lagkameratene.

Men alt i alt beskriver han rittet som et slit han bare måtte presse seg gjennom for treningens skyld. I mål var han 3.26 bak Boonen, på en 55. plass.

Neste uke er det nemlig Paris-Roubaix som står på programmet. Ingen ritt betyr mer for nordmannen, og Hushovd nekter å gi opp drømmen om å vinne på velodromen i Roubaix selv om ting ikke stemte søndag.

- Jeg må bare være positiv, da kan alt skje. Jeg må ta noen rolige dager nå, før jeg får et par bra økter. Også må jeg be om at formen kommer. Jeg vet at den er der.

- Jeg har heller aldri likt Flandern så godt. Derfor har jeg fortsatt tro på at jeg kan komme i slag til Roubaix. Men det var et slag i tryne i dag, innrømmer nordmannen.

Opptur for BMC
Til det franske brosteinsrittet kommer ikke Fabian Cancellara. Den sterke sveitseren gikk i bakken under Flandern rundt og slo seg kraftig. Radioshack-Nissan har bekreftet at deres kaptein har brukket kragebeinet på tre steder.

- Det er synd han er ute. Han kunne vunnet både i dag og neste søndag. Det er kjipt for ham, men slik er sporten, konkluderer Hushovd.

Selv om dagen ble en nedtur for Hushovd ble det en liten opptur for det stjernespekkede BMC-mannskapet. Alessandro Ballan kjempet om seieren helt inn til målstreken og ble nummer tre. I tillegg ble Greg Van Avermaet nummer fem.

- Podiet er helt topp, avslutter Hushovd til procycling.no.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!