RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd: - Helt greit å stå av

Foto: Anders Lindstrøm (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
- Det hjelper med en dårlig dag. Da er det ikke så kjipt å stå av.

FIRENZE/OSLO (procycling.no): Thor Hushovd sto av VM-fellesstarten i Firenze etter tekniske problemer, men kroppen holdt uansett ikke gullstandard.

- Jeg hadde ikke noen god dag på sykkelen, og det kjente jeg ganske tidlig. Av og til løsner kroppen selv om det er tungt på start, men i dag funket det ikke. Da er det helt greit at jeg må bryte med mekaniske problemer. Hadde jeg derimot hatt en god dag, hadde jeg vært i teten nå, sier Hushovd til procycling.no etter brutt løp.

Tøffe forhold
Tett regnvær og krevende teknisk løype gjorde at «Oksen fra Grimstad» havnet midt i en lang rekke velt. Til slutt kjørte en rytter inn i girvekseleren til Hushovd, som måtte bytte sykkel. Han kom aldri opp til feltet igjen.

- Selve girproblemet var vel konsekvensen av at jeg havnet mitt i tre-fire velt. En gang sto jeg midt i velten med sykler og syklister som fløy rundt meg, men jeg var ikke nedpå selv, sier Hushovd, som er overraskende blid utenfor lagbussen til landslaget.

- Hvordan er det å sykle i slike forhold?

- De første ti milene sprutregnet det. Det var som å sykle i ei elv. Selv om det ikke er så kaldt, føler man seg utrygg når folk tryner overalt. Drittværet gjør løpet mye tøffere, og det kommer til å være mye slitne ryttere på slutten av løpet, sier Hushovd, som nå skal restituere seg og avslutte sesongen med Tour of Beijing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere