Hushovd: - Ikke vært like bra siden 2009

Foto: Jarle Fredagsvik (Procycling.no)

BMC-rytteren går inn i klassikerne med «offensivt hode».

16.03.13 13:26

MILANO (procycling.no): Endelig er han tilbake.

Thor Hushovd har lagt en ekstremt vanskelig fjorårssesong bak seg, og har erstattet den med en oppløftende vinter.

I forkant av søndagens Milano-Sanremo, melder 35-åringen nå at han ikke har følt seg bedre siden 2009-sesongen foran klassikerne.

Da ble han tredjemann i Sanremo (etter Mark Cavendish og lagkompis Heinrich Haussler), fire i E3 Prijs-Harlebeke (Filippo Pozzato vant) og tre i Roubaix, kun slått av Tom Boonen og samme Pozzato.

- Den samme gode følelsen
For fire år siden syklet Hushovd på det nystartede Cervélo TestTeam.

Med superlaget BMC Racing rundt seg, og en Philippe Gilbert på oppadgående formkurve, er det ikke rart at sørlendingen stråler på Cosmo Hotell i utkanten av storbyen Milano.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Etter hva jeg husker, har jeg ikke vært like bra siden 2009-sesongen foran klassikerne. I 2011 var jeg «så som så», i 2010 hadde jeg en sykdomsperiode som gjorde at det tok lang tid før jeg kom i form.

- Så ja: Det må være 2009. Da hadde jeg den samme gode følelsen hele veien fram til i dag. Ting er i rute, sier Thor Hushovd til procycling.no.

Marerittet startet i Milano
Han utelot elegant å nevne 2012-sesongen. Det var nettopp her, i den italienske motemetropolen Hushovd så gjerne ville være den gangen.

I stedet ble han hjemme i Monaco, mens lagkameratene tok fatt på «La Primavera» mellom Milano og Sanremo.

Siden seieren under dag en av franske Tour de Haut Var i februar, har ting løsnet for den sterke nordmannen.

Supersterk i Tirreno
Den endelige bekreftelsen kom på den sjette etappen av Tirreno-Adriatico.

Hushovd satt med kniven mellom tennene på sykkelen, han pushet tunge gir, sprutet watt ut av tråkkene og klarte å holde seg innenfor rekkevidde av de store sammenlagtrytterne i bakker som holdt over 20 prosent – og opp til 27 prosents – stigning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det var en av mine bedre dager på sykkelen. Ting fungerte bra og det gikk lett. Det er slike dager alle idrettsutøvere jager etter og drømmer om. Jeg håper på en slik dag når man virkelig trenger i det: På søndag, eller i Flandern eller i Roubaix.

- Ikke lenge til Roubaix
Overfor TV 2 fortalte Hushovd at han går inn i rittet med et «veldig offensivt» hode.

At han forventer av seg selv at han sitter med i finalen, og «dere dermed også kan forvente det av meg», som han sa.

- Enda mer å gå på fram mot Roubaix? Er der du skal være aller best?

- Jeg håper at jeg kan holde formen og heve meg enda litt. At jeg ligger nå og flyter på en bølge. Det er ikke noe i veien for det, det er ikke så lenge til Roubaix som er det siste løpet i vårsesongen.

I år er ikke alt overlatt til nordmannen, heller. Både Greg Van Avermaet og Philippe Gilbert kan kjøre inn et godt resultat for BMC i klassikerne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jarle Fredagsvik

- Jeg håper han vinner en klassiker, men kanskje ikke når jeg er med. Dersom Hushovd vinner i Roubaix, skal jeg komme og dele et glass champagne med ham etterpå, sier Gilbert med et smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.