*Nettavisen* Sport.

Hushovd: - Jeg er i veldig god form

Foto: Tim De Waele (@TDWsport.com)

Men sørlendingen får knallhard konkurranse om Tour de France-pass.

30.05.13 09:42

- Det er nå jeg må vise overfor laget at jeg er sterk nok. Fortsetter jeg den samme trenden som i California, er jeg ganske trygg på at jeg komme med, sier Thor Hushovd i et intervju med nrksport.no.

Sørlendingen ligger i vannskorpen for sitt 12. Tour de France.

Den eneste gangen han ikke har vært med siden debuten i 2001, var i fjor.

Etter at nordmannen ble tatt ut til Critérium du Dauphiné tidligere denne uken, tror mange at sjansene hans er gode.

- Nå er kroppen i slag. Jeg er i veldig god form, så jeg gleder meg til å prestere, sier Hushovd selv.

Gilberts triumfkort
Det er Cadel Evans og Tejay van Garderen som vil være kapteiner for det amerikanske laget under årets Tour de France.

Laget ønsker trolig også å ha med seg Philippe Gilbert til touren.

Belgieren kjører i regnbuetrøyen er seieren i fjorårets VM i Valkenburg. Selv signaliserer han et sterkt ønske om å innfinne seg på Korsika den 29. juni:

- Jeg forstår ikke hvorfor laget venter med å slippe troppen, men jeg ønsker sterkt å dra dit. Offisielt kan jeg ikke si noe, men jeg tror alle forstår at jeg vil være der og at jeg kjører Tour de Suisse som oppkjøring, forteller han i et intervju med nieuwsblad.be.

Plass til begge to?
Spørsmålet da er om BMC har plass til både Hushovd og Gilbert på laget. En problemstilling nordmannen må ha vurdert før han og kompisen skrev på treårskontrakter med BMC Racing foran 2012-sesongen.

Det som er klart er at Evans og Van Garderen trenger klatresterke hjelpere rundt seg, og at sjansene for Hushovd og/eller Gilbert vil være sparsomme.

- Målet mitt er en etappeseier, fortalte Hushovd til NRK, onsdag.

De fleste kom fra Frankrike
I fjor sendte BMC Racing et lag bestående av Marcus Burghardt, Steve Cummings, George Hincapie, Amaël Moinard, Manuel Quinziato og Michael Schär til touren, i tillegg til de to kapteinene.

Av disse kjørte Burghardt og Cummings Tour de Suisse, mens Steve Morabito var den eneste som ikke ble med videre fra Critérium du Dauphiné.

Hincapie la opp etter fjoårssesongen, så han er uansett ikke aktuell foran årets uttak.

Dauphiné tøffere enn Suisse
Ser man på årets sesong hadde Evans med seg Cummings og Morabito til Giro d'Italia, mens Gilbert, Hushovd, Moinard og Schär var blant dem som hjalp van Garderen til seier i Tour of California.

I Italia la Morabito ned en forbilledlig mengde arbeid for sin kaptein, men et brudd i armen gjør han usikker til årets Tour de France.

- Vi skal sende ut alle kanonene i ett og samme ritt, og det kommer til å gjøre en stor forskjell. Jeg kjørte med ryttere i giroen jeg aldri har kjørt med før. Med (Manuel) Quinziato, (Marcus) Burghardt og Morabito, vet vi eksakt hva vi skal gjøre under touren. Vi har vært med å vinne den før, klargjorde Evans i etterkant av årets giro.

Et moment med årets oppkjøringsritt er at Critérium du Dauphiné er et vesentlig tøffere ritt enn Tour de Suisse.

Det betyr at det i år er enda flere av de som ønsker å gjøre det bra i touren som kjører det franske etapperittet i oppkjøringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.