RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Hushovd: - Jeg har fem VM-sjanser igjen

Sist oppdatert:
Thor Hushovd (32) lar seg inspirere av legendarisk nederlender i jakten på VM-tittelen.

De to siste sesongene har Thor Hushovd påbegynt en velkalkulert forvandling fra ren sprinter til klassikerrytter.

Under fellesstarten i den småtøffe VM-løypa i Geelong, kommer han til å nyte godt av begge egenskapene. To korte, men bratte stigninger bør nemlig være nok til å rive feltet i fillebiter i forkant av finalen. Dermed vil Hushovd nyttiggjøre seg av både kjørestyrke og spurtegenskaper når det hele skal avgjøres.

Fredag fikk 32-åringen den første smakebiten da han kjørte gjennom den 15,9 kilometer lange rundløypa i bil.

- Det er en hard løype, men den er ikke veldig teknisk. Det kommer uansett til å bli mye mas underveis med disse bakkene, sier Hushovd til procycling.no.

Hushovds beste VM-prestasjon
Løypa har blitt sammenlignet med alt fra Flandern rundt til Ardennerklassikerne. Det er ikke den gulltørste nordmannen enig i.

- Det er vanskelig å sammenligne løyper slik, men det nærmeste jeg kommer er kanskje VM-løypa i Stuttgart fra 2007.

Da vant Paolo Bettini (som nå er italiensk landslagssjef) foran Aleksandr Kolobnev og Stefan Schumacher. Hushovd ble den gangen nummer 19 og rangerer fortsatt rittet som hans beste VM-prestasjon.

Nordmannen droppet VM i Varese året etter og brøt fjorårets mesterskap i Mendrisio.

- Zoetemelk vant som 38-åring
Etter stilbruddet som syklist, erkjenner Hushovd at sjansene er vel så gode i Australia som under neste års «paddeflate» VM i København.

- Det kommer selvsagt an på hvordan løpet utvikler seg, men jeg vet at jeg har sjansen til å vinne. De neste tre mesterskapene (inkluderer VM i Nederland og OL i London – begge i 2012) bør passe meg godt. Jeg har vinnersjanser i alle tre, mener Hushovd.

- Hvor mange sjanser har du igjen til å ta en VM-tittel?

- Det kommer an på hvor lenge jeg har lyst til å sykle. Dersom jeg holder det gående i fem år til vil jeg være 37 år gammel. Joop Zoetemelk klarte det da han var 38-39 år gammel. Da kan jeg klare det også.

Melbourne, Roubaix og Paris
- Du uttalte etter VM i fjor at du foran denne sesongen hadde mest lyst på en seier i Paris-Roubaix eller under VM, betyr det at dette er årets høydepunkt for din del?

- Ja, det er i hvert fall det nesthøyeste – om det ikke er det høyeste. Roubaix var viktig, det også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kommer vi til å se en tydeligere tendens til at du topper formen inn mot klassikerne og VM i årene som kommer?

- Det kommer til å være det jeg satser mest mot, sammen med Tour de France. Touren er fortsatt viktig for meg og jeg har fortsatt noe der å gjøre. Det skal la seg gjøre å kombinere dette også i framtiden, svarer Hushovd.

Opptur i Spania
Grimstad-mannen fikk nemlig ny motivasjon etter at han stakk av med seieren på den 6. etappen i årets Vuelta a España. Det ble en viktig bekreftelse for 32-åringen.

- På en måte har jeg blitt mer en klassikertype, men jeg har også mer å hente i spurtene. Det viste jeg i Spania rundt. Jeg fikk tid til å prioritere det igjen i etterkant av Tour de France, og det viste seg at det ikke var så mye trening som skulle til.

- Derfor tror jeg sjansene mine også er gode til neste år og under OL i London, gjentar han.

PS! Joop Zoetemelk var 38 år og 9 måneder gammel, da han tok VM-tittelen i Italia i 1985. Sykkellegenden omtales fremdeles som Nederlands beste rytter gjennom tidende.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere