RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd: - Kan gi Edvald et løft

Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
Sist oppdatert:
Synes det er spennende at profflagene legger merke til norske syklister.

Thor Hushovd er en ivrig forkjemper for å få flere nordmenn med i det internasjonale proffsirkuset i sykling.

Derfor ble han svært glad da det onsdag ble klart at Team Columbia ønsker å teste kapasiteten til Team Joker Bianchi-rytterne Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff og Fredrik Willmann. De tre er alle invitert til Mallorca for å gjennomføre lagets fysiske tester.

Selv om det fortsatt er langt frem til en proffkontrakt derfra, er det et steg i riktig retning for de talentfulle syklistene.

- Positivt for Edvald
- Dette er kjempespennende. Jeg kjenner best til Lars Petter, og han fortjener i alle fall absolutt å få muligheten. Det er utrolig gøy at de får sjansen. De bør gripe den og vise seg frem, sier Hushovd til Nettavisen.

Han tror det ville være svært nyttig for Edvald Boasson Hagen å få en nordmann til med på laget.

- Jeg tror nok at Columbia gjør lurt om de kan ta inn en nordmann til. Det kan hjelpe Edvald videre i hans karriere. Det er et godt initiativ av laget.

LØFT: Thor Hushovd mener det vil være positivt for Edvald Boasson Hagens (bildet) karriere om han får en norsk lagkamerat.

- Norsk sykkelsport i vinden
I tillegg til de tre rytterne som er klare for fysisk testing hos Columbia, har Stian Remme fra før blitt invitert til å vise seg frem for CSC nå på nyåret.

- At norske syklister er aktuelle for CSC og Columbia betyr vel at det står bra til med norsk sykkelsport?

- Det er det ingen tvil om. De siste årene er sykkelsporten løftet opp på et høyere nivå enn noen gang hjemme i Norge. Det ser man på Joker Bianchis prestasjoner i utlandet, de har vist at de har noe å gjøre i høyere divisjoner.

Hushovd selv slår stadig et slag for norsk sykkelsport, og anbefaler stadig norske talenter til ulike lag. Selv har han en norsk lagkamerat i Gabriel Rasch i Cervélo. Flere nordmenn blir det neppe der.

- Cervélo har nok med sine egne ryttere for øyeblikket, men jeg har forsøkt å få nordmenn inn på andre lag ved å tipse profflagene om aktuelle ryttere. Jeg prøver å gi råd og vink hele tiden, for jeg vet at nordmenn har et godt rykte hos profflagene.

- Vil bidra
- Å tipse profflagene om norske ryttere er jo ikke noe du og Kurt Asle Arvesen er forpliktet til å gjøre. Hvor kommer engasjementet fra?

- Det er rett at dette ikke er noe vi må gjøre, men jeg har lyst til at det skal være flest mulig nordmenn ute i feltet. Både Kurt og jeg har fått oss et navn der ute, og da er det greit å bruke det til å få flere nordmenn inn. Vi liker det vi driver med, og for oss er det bare positivt å bidra til å gjøre sporten enda større.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere