*Nettavisen* Sport.

Hushovd: - Vanvittig surt

Thor Hushovd mistet både leder- og poengtrøya på 3. Tour-etappe. - Vanvittig surt, konstaterer han.

08.07.04 10:58

Se høydepunkter fra dagens etappe på web-TV her

Jean-Patrick Nazon vant 3. etappe i Tour de France etter spurtseier mot Erik Zabel (nummer to) og Robbie McEwen (nummer tre). Dermed overtar Robbie McEwen den gule ledertrøya og ledelsen i spurtkonkurransen.

Mye dramatikk - igjen
Australieren ligger ett sekund foran Fabian Cancellara. Thor Hushovd må dermed finne fram den norske mestertrøya til morgendagens lagtempo.

Det ble en dramatisk etappe tirsdag.

Det fryktede brosteinsområdet krevde sine offer. I kampen for å posisjonere seg før man kjørte inn på brosteinen, oppstod en massevelt i hovedfeltet og flere ryttere ble sittende blodige igjen i grøfta. Marco Velo brakk kragebeinet, og måtte bryte.

- Det er helt unødvendig å legge løpet inn på brostein. Arrangørene gjør det svært farlig, og det ødela for mange ryttere, meg inkludert, sier en skuffet Thor Hushovd til TV 2-sporten.

- Akkurat nå er jeg veldig oppgitt over det hele. Jeg mistet mange poeng på grunn av brosteinen, og det var vanvittig surt, fortsetter den norske proffsyklisten.

Thor Hushovd var også involvert i et velt på brostein-området.

- Det var noen som veltet over meg, og jeg hadde ikke sjansen til å komme meg vekk, sukker Hushovd.

Holdt hodet kaldt
Lance Armstrongs frykt for Iban Mayo i sammendraget motiverte US Postal til å sette opp et ellevilt tempo på brosteinen på veien mot Wasquehal.

Tyler Hamilton og Jan Ullrich ble med, mens Kurt-Asle Arvesen gjorde en fantastisk jobb for å dra sin kaptein Ivan Basso opp til Armstrong & Co.

Katastrofe for Mayo
Hushovd og Iban Mayo ble liggende igjen i den andre gruppen, og kom i mål 3,53 bak vinneren AG2R-syklisten Jean-Patrick Nazon. Det er en liten katastrofe for Mayo, som mange på forhånd anså som den tøffeste utfordreren for Lance Armstrong i sammendraget.

Kanskje røk muligheten under dagens massevelt?

Kurt-Asle Arvesen ble nummer 22 på dagens etappe, fem sekunder bak vinnertiden. Thor Hushovd endte på 111. plass, tre minutter og 53 sekunder bak Nazon.

Hushovd falt dermed til 92. plass sammenlagt, og er 3,44 bak Robbie McEwen. Arvesen er på 17. plass, 30 sekunder bak australieren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Resultater 3. etappe:
1. Jean-Patrick Nazon (A2R)
2. Erik Zabel (TMO)
3. Robbie McEwen (LOT)
4. Tom Boonen (QSD)
5. Kim Kirchen (FAS)
18. Jan Ullrich (TMO)
22. Kurt-Asle Arvesen, +0,05
24. Roberto Heras (LST)
28. Francisco Mancebo (IBB)
51. Ivan Basso (CSC)
54. Lance Armstrong (USP)
63. Tyler Hamilton (PHO)
99. Denis Menchov (IBB) +3,53
101. Haimar Zubeldia (EUS)
111. Thor Hushovd (C.A.)
114. Christophe Moreau (C.A.)
151. Iban Mayo (EUS)

UTVIKLINGEN, TREDJE ETAPPE:

Fullstendig resultatliste fra tredje etappe.

17.05: Kurt-Asle Arvesen gjorde en kjempejobb for Team CSC i dag. Etter massevelten gjorde han en strålende innsats med å dra Ivan Basso opp i det fremste feltet.

17.03: Jean-Patrick Nazon vant den tredje etappen foran Erik Zabel og Robbie McEwen. Lotto-rytteren McEwen overtar trolig både den gule og grønne trøya.

Iban Mayo (og Thor Hushovd) taper nesten fire minutter til Lance Armstrong på dagens etappe. Det blir veldig tungt å ta inn igjen. Røk sammenlagtseieren for Mayo da han falt i dag?

17.01: Jean-Patrick Nazon vant? Resultater kommer straks. Erik Zabel ble nummer to og Robbie McEwen nummer tre?

17.00: Tre ryttere fra Gerolsteiner drar opp spurten for Hondo.

17.00: Hondo, McEwen, Petacchi, Nazon, Kirsipuu er blant de sterkeste sprinterne i front av feltet.

16.58: Robbie McEwen og en gjeng Fassa Bortolo-ryttere ligger i front og setter opp et voldsomt tempo. McEwen får den gule ledertrøya om han blir blant de tre beste hvis Fabian Cancellara ikke er det.

16.55: Fassa Bortolo ligger rett bak Calzati, og lar neppe RAGT-rytteren stikke fra Petacchi og Cancellara. Calzati gir opp for andre gang på fem kilometer. Feltet er relativt samlet, mens gruppen til Hushovd ligger snaut tre minutter bak i løypa.

16.54: 5,8 kilometer igjen av dagens etappe. Fem ryttere har dratt fra i front. Sylvain Calzati (RAGT) forsøker igjen å stikke av alene.

16.51: RAGT-rytteren ble kjørt inn av en Fassa Bortolo-rytter, og det korte og optimistiske bruddet er over.

16.49: Hushovds gruppe kjører rolig, og har gitt opp håpet om å ta igjen den fremste gruppen. En RAGT-rytter forsøker å stikke i front, med under ni kilometer igjen.

16.48: Thor Hushovds gruppe ligger tre minutter bak gruppen til Armstrong, som har ti kilometer igjen til mål. Kurt-Asle Arvesen ligger i den første gruppen.

16.45: Flere Rabobank-ryttere kolliderte og veltet i en sving. Marc Wauters blir liggende igjen i asfalten.

16.42: Det er 16 kilometer igjen til mål. Thor Hushovds problemer på dagens etappe skyldes i stor grad at Iban Mayo gikk overende.

Mayo er regnet som en av Armstrongs sterkeste konkurrenter, og så fort US Postal fikk beskjed om at Euskaltel-stjernen hadde veltet, satte de opp en forrykende fart i front for å ta sekunder på Mayo.

16.39: Thor Hushovds gruppe ligger nå 2,35 bak Lance Armstrongs gruppe. Robbie McEwen, Fabian Cancellara og Jens Voigt er blant kandidatene til å overta den gule ledertrøya etter dagens etappe.

Credit Agricoles kaptein Christophe Moreau ligger også i Hushovds gruppe, og det passer dårlig for franskmannens ambisjon om å forbedre fjorårets åttendeplass sammenlagt.

16.34: Hvastija klarte ikke å kjøre fra feltet, de har tatt ham igjen nå. Det er 22 kilometer igjen til mål.

16.32: Alessio-rytteren Martin Hvastija fra Slovenia er mannen som stakk i front mens det fremste feltet kjørte over brosteinsområdet der støvføyken stod til værs.

Hushovds gruppe kjører over brosteinsområdet nå.

16.31: En Fdjeux.com-rytter har punktert, en Alessio-rytter har stukket av i front og forsøker seg på et solobrudd. Robbie McEwen kom seg greit forbi brosteinsområdet.

16.30: Det er 26 kilometer igjen, og Jan Ullrich og T-Mobile kjører først inn på brosteinsområdet. Stuart O'Grady gik tidlig overende, men er på sykkelen igjen. Feltet blir spredd ut.

16.25: US Postal og T-Mobile har tatt kommandoen i det fremste feltet idet 30 kilometer gjenstår av dagens etappe. De skal straks inn på det siste brosteinsområdet.

Hushovd & Co ligger 2,10 bak Armstrongs gruppe.

16.21: Daniele Hondo vant den siste spurten på dagens etappe.

Klikk på bildet for å forstørre.

Resultater fra spurten i Bachy:
1. Danilo Hondo (Gerolsteiner) 6 p/6"
2. Stuart O'Grady (Cofidis) 4 p/4"
3. Jean-Patrick Nazon (AG2R) 2 p/2 "

16.20: Cofidis og Fassa Bortolo kjører for å få spurtpoeng.

16.19: Armstrong, Hamilton, Ullrich, McEwen, Cancellara og de andre i tetgruppa har økt avstanden til Thor Hushovds gruppe til over to minutter.

Kurt-Asle Arvesen ligger også i det første feltet.

16.16: Det er fem kilometer igjen til neste sprintpunkt. Etter sprinten i Bachy kommer så et nytt brosteinsområde, som er på 1100 meter.

16.12: Thor Hushovd ligger an til å miste den gule ledertrøya etter dagens etappe. Han risikerer også å miste den grønne. Fabian Cancellara (Fassa Bortolo) ligger i den fremste gruppen, Armstrongs gruppe. Cancellara er bare ti sekunder bak Hushovd sammenlagt.

Robbie McEwen skal visstnok også ligge i den fremste gruppen, som er på rundt 40 mann. Det er selvfølgelig ikke bra for Thor Hushovd.

16.10: Etter 163 kilometer er bruddet over for Jens Voigt og Bram de Groot. Nå ligger de sammen med Lance Armstrongs gruppe. Thor Hushovds gruppe ligger 1,50 bak.

16.06: Armstrong & Co er bare 16 sekunder bak Voigt og de Groot, mens Thor Hushovd, Iban Mayo og gjengen ligger 2,18 bak. Hushvods gruppe taper tid til US Postal og Armstrong.

Marco Velo brakk kragebeinet i massevelten, og må dessverre bryte.

16.05: Det er 46 kilometer igjen til mål, og dermed cirka ti kilometer igjen til dagens siste sprintpunkt.

16.03: Armstrong, Hamilton, Ullrich, Hondo og Ekimov ligger i den fremste gruppen. Euskaltel, og Iban Mayo, ligger nå i front av feltet til Thor Hushovd. De jakter nå febrilsk på Lance Armstrongs gruppe, som ligger 1,40 minutter foran i løypa.

Armstrong & Co ligger bare 40 sekunder bak Voigt og de Groot.

16.00: Situasjonen nå:
Jens Voigt (Team CSC) og Bram de Groot (Rabobank) ligger i brudd, og leder med 1,40 minutter på US Postal-gruppen med blant andre Lance Armstrong og Jan Ullrich.

Thor Hushovds gruppe ligger 1,55 bak de to utbryterne, mens Kurt-Asle Arvesen leder an i den neste gruppen, uvisst hvor langt bak. Helt bakerst ligger Iban Mayo og hans lagkamerater i Euskaltel, som ble dratt med i massevelten og dessuten sleit voldsomt da US Postal kjørte som tøffest på brosteinsområdet.

Mayos gruppe skal visstnok være rundt to minutter bak Armstrongs gru ppe.

15.55: Voigt og de Groot ligger 2,50 minutter foran Lance Armstrong, mens Thor Hushovds gruppe skal ligge 12 sekunder bak der igjen. Kurt-Asle Arvesen jobber knallhardt i front av en gruppe som ligger bak Hushovds. Bakerst ligger gruppa til Iban Mayo og Euskaltel.

15.53: Det er 20 kilometer igjen til neste sprintpunkt, og tvilsomt om Thor Hushovd klarer å hevde seg der.

15.52: Feltet er splittet i flere grupperinger nå. Hushovd har fått hjelp av to-tre lagkamerater fra Credit Agricole, men ligger 12 sekunder bak hovedfeltet, som ligger bak gruppen til US Postal.

15.50: Hushovd sitter i den andre gruppen i hovedfeltet. Mulig at han har fått noen problemer i forbindelse med massevelten, han er normalt god på denne type sykling. Hushovd har bare én mann med seg.

Voigt og de Groot ligger 2,15 minutter foran gruppen til Armstrong & Ullrich, mens Iban Mayo ligger 4,29 bak Voigt og de Groot.

15.46: Voigt, de Groot og den fremste delen av hovedfeltet er forbi brosteinsområdet. Det er 60 kilometer igjen til mål. Fortsatt er det ingen som vet hvor Thor Hushovd ligger i feltet.

15.44: US Postal kjører knallhardt i front av hovedfeltet, som har sprukket opp. Ekimov, Hincapie og Armstrong ligger fremst, med Ullrich på hjul. Det er 2,31 fram til Bram de Groot og Jens Voigt.

Thor Hushovd ligger ikke i den første gruppen i hovedfeltet.

15.43: Paolo Bettini var også involvert i masseveltet. Quickstep-kapteinen sykler i den prikkete klatretrøya.

15.40: Euskaltel har sluppet ned fem mann for å hjelpe Iban Mayo opp igjen. Mayo er av mange regnet som Lance Armstrongs største utfordrer i årets Tour de France.

Hovedfeltet ligger for øvrig 3,11 minutter bak Voigt og de Groot nå, når det gjenstår 63 kilometer av etappen.

15.37: Massevelt!
I kamp for å posisjonere seg inn mot brosteinsområdet oppstod det en massevelt. Iban Mayo, Euskaltels store hå p, er blant de som slo seg kraftig. Marco Velo (Fassa Bortolo) er blant flere ryttere som sitter igjen i grøfta. Også Michael Rogers gikk overende.

15.28: Lag som US Postal, T-Mobile, Euskaltel og Phonak har lagt seg foran i hovedfeltet, i håp om å unngå problemer når man nå snart sykler inn på områder belagt med brostein.

Hovedfeltet ligger 5,55 bak Bram de Groot og Jens Voigt, som nå har ligget i brudd i 132 kilometer.

15.25: Totalt skal det sykles nærmere 3400 kilometer i årets Tour de France. 11 av etappene er flate, 6 går i fjellene. I tillegg er det to individuelle tempoetapper og et lagtempo.

Av klatreutfordringer er det 21 bakkespurter i kategori 1, 2 eller HC (den høyeste).

15.22: Avstanden mellom de Groot og Voigt og ned til hovedfeltet er nå 5,55. Det gjenstår 77 kilometer av dagens etappe.

15.20: Vinneren av årets Tour de France får 400.000 euro. Totalt skal det deles ut tre millioner euro i premiepenger i år.

Levi Leipheimer har punktert, og ligger bak hovedfeltet og forsøker å sykle seg opp igjen.

15.17: Jens Voigt byttet sykkel igjen - det er andre gang i dag. Trolig er det den første sykkelen har får tilbake, etter at den er blitt fikset på.

15.11: Rytterne har nå syklet over 120 kilometer på dagens 210 kilometer lange etappe. Credit Agricole, US Postal, Phonak og Euskaltel ligger først i hovedfeltet nå, 6,33 bak Voigt og de Groot.

14.59: Korrigering
Stillingen i sammendraget etter de utdelte bonussekundene i dag:
1. Thor Hushovd, Credit Agricole
2. Fabian Cancellara, Fassa Bortolo, ti sekunder bak.
3. Jens Voigt, Team CSC, 13 sekunder bak
4. Robbie McEwen, Lotto, 17 sekunder bak
5. Lance Armstrong, US Postal, 20 sekunder bak.

14.56: Kurt-Asle Arvesen, som veltet i gårsdagens massespurt, ligger langt fremme i hovedfeltet sammen med ryttere fra US Postal og Credit Agricole. Det er 97 kilometer igjen av dagens etappe.

Voigt og de Groot ligger 6,50 foran hovedfeltet.

14.51: Bram de Groot kom i mål blant de ti beste fire ganger i fjorårets TdF. Han ble nummer tre på 10. etappe, og nummer to bak Juan Antonio Flecha dagen etter. I tillegg endte han på sjetteplass på 16. etappe og niendeplass på 17. etappe.

14.50: Jens Voigt har syklet i den gule ledertrøya før, én d ag i 2001. Han vil kunne få ledertrøya dersom han og de Groot holder unna for hovedfeltet helt til mål.

14.48: Under dagens flate etappe deles det ut spurtpoeng til de 25 første rytterne i må. Vinneren får 35 poeng, nummer to får 30 poeng og nummer tre får 26 poeng. I tillegg deles det ut 20, 12 og 8 bonussekunder til de tre første over mål.

14.45: Bram de Groot (Rabobank) og Jens Voigt (Team CSC) har økt ledelsen til hovedfeltet til 6,30 minutter. Det er den hittil største le delsen et brudd har hatt i år.

Det er 103 kilometer igjen av dagens etappe.

14.41: Stillingen i sammendraget etter de utdelte bonussekundene i dag:

1. Thor Hushovd, Credit Agricole
2. Fabian Cancellara, Fassa Bortolo, ti sekunder bak.
3. Jens Voigt, Team CSC, 13 sekunder bak
4. Robbie McEwen, Lotto, 17 sekunder bak
5. Lance Armstrong, US Postal, 20 sekunder bak.

14.36: Hovedfeltet har passert 90 kilometer, og avstanden til Voigt og de Groot holder seg på 5,40 minutter.

14.27: Ikke uventet har farten gått noe ned i løpet av time to. Den andre timen ble syklet med en snittfart på 42.6km/t. Snittfarten totalt har så langt vært 44,5 km/t.

14.23: Voigt og de Groot, som i øyeblikket leder med 5,40 minutter på hovedfeltet, startet bruddet allerede etter tre kilometer. Den største ledelsen hadde de rundt 39 kilometer, da de ledet med 6,10 minutter.

14.22: Historisk tilbakeblikk
Tour de France startet i 1903 som et PR-stunt av Henri Desgrange. Han kom med ideen om et ellevilt sykkelritt rundt hele Frankrike for å skape blest rundt avisen L’Auto, som han jo bbet for. Og det første rittet ble en stor suksess.

60 ryttere syklet 2500 kilometer over seks etapper. De syklet omtrent uten opphold, døgnet rundt, og brydde seg lite om søvn. Veiene var dårlige og syklistene måtte selv reparere syklene.

Deltagernes utrolige innsats fenget det franske publikum, og opplaget til L’Auto ble doblet. Det gikk utover avisens største konkurrent, Le Velo, som faktisk må legges ned.

I 1904 ødela rittet for seg selv, på grunn av all juksingen blant deltagerne. Syklistene kjørte både bil og tog for å komme seg fram, mens fansen kastet spiker på veiene for å ødelegge for sine favoritters rivaler!

Les mer om rittets historie her.

14.17: Jens Voigt og Bram de Groot leder nå med 5,40 minutter på feltet.

14.11: Stillingen i poengkonkurransen etter første sprint tirsdag:
1 HUSHOVD Thor NOR C.A 70 pts
2 MC EWEN Robbie AUS LOT 67 pts
3 KIRSIPUU Jaan EST A2R 55 pts
4 HONDO Danilo GER GST 48 pts
5 NAZON Jean-Patrick FRA A2R 48 pts

14.09: Thor Hushovd klarte å slå Robbie McEwen på sprinten, og økte dermed ledelsen på McEwen i poengkonkurransen til tre poeng igjen. Hovedfeltet ligger nå 4,15 bak bruddet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Resultater fra Lessines-sprinten:
1. Jens Voigt (CSC) 6pts/6"
2. Bram De Groot (RAB) 4pts/4"
3. Thor Hushovd (C.A) 2pts/2"

14.07: Hele laget til Thor Hushovd (Credit Agricole) ligger nå i front av hovedfeltet. De vil nok hjelpe grimstadgutten til å ta to sprintpoeng på neste sprint. Tar McEwen tredjeplassen i denne sprinten, går han forbi Hushovd og tar den grønne poengtrøya som han bare låner i dag (fordi Hushovd sykler i den gule ledertrøya).

14.04: Vi har lagt ut en ny avstemning i dag; Hvem vinner poengtrøya? Etter at 128 lesere hadde stemt, var ikke uventet Thor Hushovd favoritten med 58 prosent av stemmene. Robbie McEwen følger etter med 27 prosent, mens dagens bruddmann Jens Voigt så langt har tre prosent av stemmene.

Gi din stemme i avstemningen til venstre i skjermbildet ditt.

14.02: Jens Voigt og Bram De Groot har økt avstanden til feltet igjen. Idet de nærmer seg sprinten i Lessines, ligger de 4,20 foran hovedfe ltet.

14.00: Avstanden mellom feltet og bruddet er nå 3,55.

13.54: Paulo Bettini fikk to nye klatrepoeng, mens Richard Virenque, en av favorittene i klatrekonkurransen, tok det siste poenget ved Muur.

Stillingen i klatrekonkurransen etter siste bakkespurt tirsdag:
1 BETTINI Paolo ITA QSD 19 p
2 TOMBAK Janeck EST COF 14 p
3 VOIGT Jens GER CSC 9 p
4 DE GROOT Bram NED RAB 7 p
5 PINEAU Jérôme FRA BLB 3 p
5 RENIER Franck FRA BLB 3 p
6 EISEL Bernhard AUT FDJ 2 p
6 PIIL Jakob DEN CSC 2 p
8 CASPER Jimmy FRA COF 1 p
8 MENGIN Christophe FRA FDJ 1 p
8 VIRENQUE Richard FRA 1 p

Klikk på bildet for å forstørre.

13.53: Resultater fra andre og siste klatring:
1. Bram De Groot (RAB) 4pts
2. Jens Voigt (CSC) 3pts
3. Paolo Bettini (QSD) 2pts
4. Richard Virenque (QSD) 1pt

13.51: Rytterne er nå i gang med stigningen opp Muur (flamsk for "veggen" eller "muren"), og dermed har selvfølgelig Paolo Bettini lagt seg foran feltet. Bettini jakter på nye klatrepoeng.

13.41: Hovedfeltet passerte nylig 50 kilometer, og gjorde det 5,45 minutter bak Bram de Groot og Jens Voigt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Bram de Groot ble for øvrig nederlandsk mester i mountainbike i 1995, og har vært med i proffsirkuset siden 1999. Han er 29 år gammel.

13.37: Jens Voigt vil overta den gule ledertrøya fra Thor Hushovd dersom bruddet skulle holde til mål. Tyskeren ligger 17 sekunder bak Hushovd i sammendraget etter at han fikk seks bonussekunder på dagens første sprint. Han vil få mellom 8 og 12 bonussekunder til om bruddet holder helt til mål, i tillegg til minst 9 bonussekunder mer enn Hushovd i mål.

Les mer om bonussekunder og andre regler her.

13.32: Snittfarten den første timen var 46.8km/t.

13.28: Hovedfeltet passerte sprinten i Meerbeke 5,35 bak Voigt og de Groot. Robbie McEwen tok to poeng og bonussekunder, og kappet dermed ned på avstanden til Thor Hushovd i poengkonkurransen og sammendraget. Hushovd leder nå bare med ett poeng på McEwen i poengkonkurransen.

Stillingen i poengkonkurransen etter første sprint tirsdag:
1 HUSHOVD Thor NOR C.A 68 pts
2 MC EWEN Robbie AUS LOT 67 pts
3 KIRSIPUU Jaan EST A2R 55 pts
4 HONDO Danilo GER GST 48 pts
5 NAZON Jean-Patrick FRA A2R 48 pts
6 ZABEL Erik GER TMO 36 pts
7 PETACCHI Alessandro ITA FAS 36 pts
8 COOKE Baden AUS FDJ 31 pts

Klikk på bildet for å forstørre.

13.27: Resultater fra sprinten i Meerbeke:
1. Jens Voigt (CSC) 6pts/6"
2. Bram de Groot (RAB) 4pts/6"
3. Robbie McEwen (L OT) 2pts/2"

13.25: Hovedfeltet nærmer seg sprinten i Meerbeke.

13.18: Ledelsen er nå oppe i seks minutter. Det er dermed den stør ste ledelsen et brudd har hatt i årets Tour de France.

13.14: Det er ikke lenge igjen til Voigt og de Groot skal fordele bonussekunder og spurtpoeng ved Meerbeke. Thor Hushovd og Credit Agricole ligger fremst i feltet.

13.13: Bram de Groot (Rabobank) og Jens Voigt (Team CSC) leder nå med 5,50 minutter på feltet, og øker stadig. Hovedfeltet har passert 30 kilometer.

13.10: Hovedfeltet har tilsynelatende ingen motforestillinger mot at Jens Voigt og Bram de Groot stikker fra. Avstanden er nå fem minutter.

13.04: Jens Voigt har skiftet ut sykkelen sin, mens Thor Hushovd og Credit Agricole fører an i hovedfeltet. Credit Agricole ledet feltet også i store deler av gårsdagens etappe.

Groot og Voigt har nå en ledelse på 4,30 minutter.

12.55: Hovedfeltet passerte 23-kilometersmerket 3,25 minutter bak Voigt og de Groot.

12.51: Voigt og de Groot leder med 2,20 på hovedfeltet. Voigt lå for øvrig på tredjeplass i klatrekonkurransen før dagens etappe, og styrket den posisjonen med to nye poeng. Han har imidlertid ingen ambisjoner om å vinne den prikkete klatretrøya.

Stillingen i klatrekonkurransen etter første bakkespurt tirsdag:
1 BETTINI Paolo ITA QSD 17 p
2 TOMBAK Janeck EST COF 14 p
3 VOIGT Jens GER CSC 6 p
4 PINEAU Jérôme FRA BLB 3 p
5 RENIER Franck FRA BLB 3 p
6 EISEL Bernhard AUT FDJ 2 p
7 PIIL Jakob DEN CSC 2 p
8 CASPER Jimmy FRA COF 1 p
9 MENGIN Christophe FRA FDJ 1 p

12.47: Voigt og de Groot har nå to minutters ledelse på feltet. Bettini var førstemann i hovedfeltet over bakkespurten Briuneput og k apret to nye klatrepoeng. Han sykler allerede i den prikkete klatretrøya.

Klikk på bildet for å forstørre.

Resultatene fra første bakkespurt ble:
1. Bram De Groot (RAB) 3pts
2. Jens Voigt (CSC) 2pts
3. Paolo Bettini (QSD) 1pt - at 2'00"

12.45: Dagens første bakkespurt er bratt, men kort: 700 meter med 9,4 grader stigning. Voigt og de Groot er over bakkespurten, mens Eddy Seigneur (RAG) har mistet kontakten med hovedfeltet og er tydelig i trøbbel.

12.44: Euskaltel-rytteren Egoi Martinez har punktert, men er på vei tilbake til feltet.

12.43: Tyskeren Voigt lå på femteplass sammenlagt før dagens etappe, bare 23 sekunder bak Thor Hushovd. Bram de Groot lå på 43. plass, 40 sekunder bak nordmannen.

12.42: Voigt og de Groot har nå 1,20 minutters ledelse på hovedfeltet, og skal straks forbi første bakkespurt. De har passert 13 kilometer.

12.38: Jens Voigt syklet sammen med Thor Hushovd i Credit Agricole i fjor, men sykler i år på samme lag som Kurt-Asle Arvesen, nemlig Team CSC. Han har vært med i flere brudd på årets første etapper. Voigt har også sanket åtte poeng i spurtkonkurransen.

12.37: Voigt (CSC) og Bram de Groot (Rabobank) gikk i brudd etter tre kilometer, og har nå 35 sekunders forsprang på feltet.

12.35: Jens Voigt og Bram de Groot har gått i et svært tidlig b rudd. De har allerede 20 sekunders forsprang på hovedfeltet.

12.31: Frederic Bessy (Cofidis) stilte ikke til start i dag. 185 ryttere er fremdeles med.

12.25: Rytterne befinner seg i startsonen, og er klare til å legge ut på den 210 kilometer lange tredjeetappe.

Stillingen sammenlagt etter 2. etappe:
1. Thor Hushovd, Credit Agricole, 9.05.42
2. Fabian Cancellara, Fassa Bortolo, 0.08 bak
3. Robbie McEwen, Lotto-Domo, 0.17 bak
4. Lance Armstrong, US Postal, 0.18 bak
5. Jens Voigt, Team CSC, 0.23 bak
...utvalgte ryttere:
8. Christophe Moreau, Credit Agricole, 0.28 bak
14. Carlos Sastre, Team CSC, 0.31 bak
15. Kurt-Asle Arvesen, Team CSC, 0.32 bak
17. Jan Ul lrich, T-Mobile, 0.33 bak
19. Tyler Hamilton, Phonak, 0.34 bak
31. Iban Mayo, Euskaltel, 0.37 bak
61. Haimar Zubeldia, Euskaltel, 0.43 bak
73. Ivan Basso, Team CSC, 0.45 bak
80. Denis Menchov, iBanesto, 0.46 bak
91. Francisco Mancebo, iBanesto, 0.49 bak
102. Roberto Heras, Liberty Seguros, 0.53 bak

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.