*Nettavisen* Sport.

Hushovd: - Vet ikke om jeg kan vinne

Foto: Solum, Stian Lysberg (NTB Scanpix)

Les hvorfor 35-åringen starter rekordtidlig.

21.01.13 10:08

Kalenderen viser bare 21. januar, men Thor Hushovd er allerede tilbake i konkurranse. Det skjer i Sør-Amerika og i argentinske Tour de San Luis, mandag ettermiddag.

Les også: Hushovd sesongåpner i Argentina

På grunn av langvarig sykdom ble 2012 et år for glemmeboken for nordmannen, men nå er grimstadværingen knalltent på å vise at han fortsatt duger.

- Jeg føler meg veldig bra. Jeg har lagt ned en god jobb i vinter etter at jeg var inaktiv i en lengre periode. Jeg tror jeg kommer tilbake på et høyt nivå i år. Jeg er 100 prosent restituert etter at jeg la ned den nødvendige jobben for å komme tilbake på dette nivået, forteller Hushovd til ciclismointernacional.com.

- Vil tilbake i konkurransemodus
Hushovd starter den 164 kilometer lange etappen fra San Luis til Villa Mercedes.

Les hva Atle Kvålsvoll mener og Hushovds sjanser i Argentina her!

Det gjør også stjerner som Alberto Contador, Mark Cavendish og Vincenzo Nibali.

For BMC-rytteren dreier det meste seg allerede om Paris-Roubaix, men rittet i Argentina er like fullt et viktig steg på veien dit.

- Hvorfor bestemte du deg for å kjøre Tour de San Luis?

- Jeg starter ekstra tidlig i år for å komme tilbake i konkurransemodus så kjapt som mulig. For å være ærlig, vet jeg ikke om jeg er i stand til å vinne en etappe. Jeg trenger noen etapper for å se hvordan formen er etter så lang tid utenfor konkurranse. Jeg håper at beina vil kjennes bra ut og at jeg kan vinne en etappe.

Trives i Argentina
Dette er aller første gang Hushovd inntar Sør-Amerika. Overfor det argentinske nettstedet later det til at sørlendingen har fått en god mottakelse i tangonasjonen.

- Jeg synes det er fint å reise hit i starten av sesongen. Dessuten er det bra å reise utenfor Europa der det er ganske kaldt nå. Her har man fine veier å trene på og et strålende klima, forteller nordmannen.

- Hva synes du om Sør-Amerika så langt?

- Det er veldig vakkert her. Landskapet er fint og det er ideelle fjell å trene i her. Jeg har fått et flott førsteinntrykk av Argentina, svarer han.

- Hvis du ikke vinner Roubaix, da?
Avslutningsvis forteller nordmannen at han forventer at Alberto Contador vil være i bra slag under rittet, og forteller at BMC Racing vil kjøre for Tejay Van Guarderen.

Han drar - ikke overraskende - fram Paris-Roubaix som sesongens store mål.

- Hvis du ikke vinner Paris-Roubaix, hvilke andre mål har du da?

- Å gjøre et godt Tour de France for laget, eller å vinne noen av rittene senere i sesongen.

PS! Som BMC-manager Jim Ochowicz uttalte til procycling.no tidligere denne måneden, er det ikke sikkert at det blir Tour de France på nordmannen denne sommeren. Les saken her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag