RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd: - Vil ikke låse dem

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd lar muligheten til å sykle NM med hjelperytterne glippe.

TRONDHEIM (procycling.no): For første gang på mange år har Thor Hushovd muligheten til å få drahjelp i NM-feltet. Det betyr ikke nødvendigvis at han kommer til å benytte seg av det.

- Hvis jeg vil, så kan jeg sikkert kjøre med hjelperyttere denne gangen. Men jeg har lyst til at de skal kjøre sitt eget ritt. Jeg vil ikke låse dem på forhånd og si at de skal gjøre sånn og sånn. Vi får heller se hvordan rittet utvikler seg, sier Hushovd til procycling.no.

Rytterne det er snakk om er selvsagt talentfulle Adrian Gjølberg, Niklas Åkvik og de andre Plussbank Cervélo-rytterne. En gjeng Hushovd selv var med på å utforme sammen med den sportslige ledelsen i det nystartede laget.

Imponert Hushovd
Sesongåpningen har også gått over all forventning for sørlendingene. Adrian Gjølberg var pent fremme og sikret lagets første seier under norgescuprittet på Eidsvoll. Dagen etter vant Åkvik et rankingritt på samme sted.

Oppturen fortsatte under Ringerike Grand Prix. Der hentet offensive Øystein Stake Laengen hjem den grønne poengtrøya. Stake Laengen tok også en sterk 6.-plass under Rogaland GP helga i forveien.

- Jeg synes de har gjort det fantastisk godt. Jeg er kjempeoverrasket over hvor bra de faktisk har gjort det. Plussbank Cervélo har vist at de holder høy standard i norsk målestokk. Høyere enn jeg hadde forventet, understreker Hushovd.

- Det er alltid moro å få skryt, spesielt fra en personlighet som Thor, sier Adrian Gjølberg.

- De er offensive
Selv om han er travelt opptatt med sitt, holder han seg oppdatert på hvordan laget han selv eier, klarer seg på landeveien. I forbindelse med Bukkene Bruse i Grimstad fikk Hushovd kikke nærmere på rytterne sine.

- Det er en artig gjeng som har det veldig godt sammen. De er fullt motiverte og koser seg på sykkelen. Det er viktig.

- Hva synes du om kvalitetene til for eksempel Gjølberg og Åkvik?

- En merker seg i hvert fall at dette er seriøse gutter. Dette er ryttere som ønsker å nå langt på sykkelen. De er offensive og de kjører offensivt. Det er også den eneste måten å bli bedre på, svarer Hushovd.

- Vi prøver bare å kjøre offensivt egentlig, forteller Gjølberg selv.

Unik sjanse for Hushovd
Når det i disse dager kjøres NM i Trondheim, har 32-åringen en ganske unik mulighet til han å være. Da Kurt Asle Arvesen vant i Sandnes i 2009, takket han hjelperytterne sine fra moderklubben Nesset CK for arbeidet de la ned underveis.

Edvald Boasson Hagen kan stole på hjelp fra Lillehammer CK underveis. Gudbrandsdølen har også tette bånd til Team Joker Bianchi, men rytterne til Gino van Oudenhove ønsker mest sannsynlig å kjøre for egne sjanser på landeveien.

Thor Hushovd har derimot stått rimelig ensom. Han har vært rytteren ingen har ønsket å hjelpe, men som alle ønsker å slå.

- Dette året blir vel ditt første med eget lag rundt deg i hovedfeltet?

- Ja, jeg har aldri hatt det før. Det var på tide, humrer Hushovd.

- Men jeg vil faktisk gi dem et helt åpent mandat. De kan bare gå i brudd, dersom de ønsker det, varsler sjefen.

Arvesen: - Fortjener det
Kurt Asle Arvesen synes det var på tide av Oksen fra Grimstad ordnet egne lagkamerater.

- Han fortjener absolutt det. Men så vidt jeg forstår, så er NM-løypa ganske hard i år. I den forstand har han kanskje mindre bruk for et lag rundt seg denne gangen, lyder meldingen fra Arvesen.

Selv ble eresfjordingen vraket fra årets Tour de France-mannskap i Team Sky, men det gjør han nok ikke mindre lysten på en revansjerende NM-triumf.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere