RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Plussbank Cervélo)

Hushovd bak forandringer for Plussbank

Sist oppdatert:
Halve det norske junior-VM-laget er klare for Plussbank BMC.

Plussbank BMC går i 2013 inn i det fjerde året som et norskregistrert kontinentallag.

Laget, som eies blant annet av Thor Hushovd, skal ha tolv ryttere på kontrakt. Atle Kvålsvoll fortsetter med det øverste sportslige ansvaret.

I inneværende sesong hadde laget ti ryttere, og av disse forsvinner minst fem ryttere ut.

De fleste legger opp
Torgeir Strandberg, Sebastian Kvålsvoll, Jon Anders Grøndahl, Niklas Åkvik og Christian Hals Frivold blir ikke med videre i Plussbank.

Av disse er det kun Niklas Åkvik som har signalisert at han kommer til å satse videre. Grøndahl er i tenkeboksen.

Torgeir Strandberg bestemte seg for å legge opp i sommer, og hadde i utgangspunktet mulighet til å fortsette i laget.

- Alle rytterne fikk beskjed om at de ikke kom med på laget i forbindelse med showrittene i august. Jeg synes det er viktig at de skulle få god tid til å finne seg et nytt lag. En del av de kan ha godt av et miljøskifte, sier Atle Kvålsvoll til procycling.no

Stake Laengen i tenkeboksen
Tvillingbroren til sykkelproff Vegard Stake Laengen, Øystein, er i tenkeboksen for om han vil fortsette satsingen.

Asker-gutten startet i høst på NTNU og har en krevende studiehverdag.

- Vi har sagt at han er ønsket videre. Han må vurdere om han vil satse 100 prosent ved siden av krevende studier. De til rettelegger for idrett på NTNU, men han må selv finne ut av om vil begge deler.

Hvis Stake Laengen blir i laget, er det fem ryttere som får fornyet tillit. De andre er Lorents Ola Aasvold, Bjørn Tore Hoem, Sondre Holst Enger og Morten Mørland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hoem var ønsket av Joker
Bjørn Tore Hoem var lenge ønsket av Joker Merida. Eresfjordingen har valgt å fortsette karrieren i Plussbank.

- Det var viktig for oss å beholde Hoem. Jeg er veldig fornøyd med det. Vi håper at han skal ta enda et steg neste år, så han kanskje kan se litt ut i verden. Det er målet vårt å rekruttere ryttere til profflagene, sier Kvålsvoll.

Lorents Ola Aasvold har i høst flyttet til en liten landsby utenfor Cannes.

Det gir uante muligheter treningsmessig, og når Thor Hushovd er i gang med treningen igjen vil han regelmessig få trene med han og andre proffer.

- Lorents er mye bedre enn det han har fått ut resultatmessig. Han er på mange måter god nok for et bedre nivå, men han må vise resultater først.

Halve VM-laget inn
På rekrutteringssiden er det mange spennende ryttere på vei inn. Halve det norske junior-VM-laget er klare for laget. Det er snakk om Fridtjof Røinås, Amund Jansen Grøndahl og Petter Schmidt (Glåmdalen). De to førstnevnte representerer Grimstad og vil også få følge av klubbkompisene Thomas Larsen og Kristian Myrestøl Johannson.

Grøndahl Jansen er fra Nes på Romerike, mens Larsen opprinnelig er fra Kristiansand.

Sammen har de fire rytterne utgjort Norges sterkeste juniorlag, sammen med Lillehammer CK i inneværende sesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovds idé
- Nå får vi et ungt lag neste og vi må bygge laget fra bunnen av. Det har vært Thor sin idé hele veien. Tanken har vært å ha plass til de fire juniorene fra Grimstad, men vi hadde ikke trodd at alle fire skulle være så gode at de gikk rett inn på laget. De har hatt en fint miljø og går veldig godt sammen. Det ønsker vi å ta vare på, sier Kvålsvoll.

Petter Schmidt har i år vunnet et verdenscupritt for juniorer og er ranket som nummer to på sykkelforbundets juniorranking.

- Petter er fra Horten og er god venn med Sondre Holst Enger. Han har en del spennende kvaliteter og vi har et veldig godt samarbeid med hans trener på NTG Kai Lexberg.

Schmidt har akkurat startet på sitt tredje og siste år ved NTG på Kongsvinger. Det er samme skole som Kristoffer Skjerping (Joker), Vegard Breen (Joker) og Sondre Holst Enger tidligere har gått på.

Stagiare-rytteren Andreas Erland er også klar for laget. Krister Hagen (OneCo-Mestehus) takket nei til et tilbud, og fortsetter i samme lag.

Avhengig av om Stake Laengen blir med videre, eller ikke, vil det signeres ytterligere én eller to ryttere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Endringer på rittprogrammet
Med mange nye unge ryttere på laget, er Kvålsvoll nødt til å ta hensyn til lagets rittprogram.

- Vi kommer til å kjøre alle NC-ritt her hjemme. De holder godt nivå og det er bra for de som kommer rett fra juniorklassen. Det er veldig god matching. I tillegg må vi finne internasjonale løp som kan passe til de guttene. Det blir nok noen ritt vi har fra før og noen nye, forklarer han

- Laget får også en sterk base på Sørlandet. Det har vært noe av visjonen hele veien. Dette skal være et opplegg for de beste sørlendingene, avslutter Kvålsvoll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere