Hushovd brakk kragebeinet

Foto: Håvard Solerød (Håvard Solerød / procycling.no)

Thor Hushovd fraktet til sykehus etter sykkelulykke.

09.05.10 15:27

Thor Hushovd er fraktet til sykehus etter å ha vært involvert i en sykkelulykke i Italia på søndag.

Ifølge den italienske avisen San Remo News skal Hushovd ha truffet en jente som krysset veien, da han var ute på treningstur sammen med lagkameratene. Ifølge avisen skal Hushovd ha blitt «alvorlig skadet» som følge av ulykken, som skjedde i Taggia ved grensen til Frankrike, og ble raskt fraktet til sykehus.

- Jeg var ute og trente med noen andre ryttere da jeg krasjet med en liten jente som krysset veien. Jeg forsøkte å hjelpe henne, men fant raskt ut at det var noe galt, forklarer Hushovd selv ifølge feltet.dk.

- Jeg har brukket kragebeinet, men jenta er ok, kan Hushovd fortelle.

Det er uvisst om dette betyr at Hushovd mister Tour de France, som starter i Rotterdam 3. juli. Men uansett om Hushovd rekker å komme tilbake til rittet, vil skaden antakeligvis påvirke nordmannens form i stor grad.

- Thor har fått et brudd midt på det venstre kragebeinet, sier Hushovds lege i Cervelo-teamet, Andreas Goesele.

- Han fikk tatt røntgenfoto på sykehuset i San Remo, og er nå på vei til en klinikk i basel, hvor han opereres i morgen.

Kurt Asle Arvesen brakk kragebeinet 8. februar i år, under Qatar Rundt. Nordmannen gjorde da comeback nøyaktig én måned senere, i Tirreno-Adriatico-rittet.

Procycling.no følger saken.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.