RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd brøt fransk storritt

Foto: DOUG PENSINGER (Scanpix/Afp)
Sist oppdatert:
Nordmannen sa takk for seg på den åttende etappen.

Thor Hushovd stoppet i langesonen 68 kilometer ut på den åttende etappen i Critérium du Dauphine. Da gjensto 88 kilometer og to førstekategoriklatringer opp Col de Vars og Montée de Risoul.

Et kraftig regnvær gjør etappen til en kraftprøvelse for rytterne.

- Tror BMC ba Hushovd bryte
Johan Kaggestad kommenterer rittet for TV2. Sykkeleksperten forteller at det er to mulige grunner til at Hushovd har brutt.

- Det er ett av to scenarioer. Enten er Hushovd så langt unna Tour de France-plass at han har fått beskjed om at det ikke er vits i å fortsette, eller så er han med i kampen om én av de ni plassene, og lagledelsen har sagt til ham at han skal spare seg og ikke risikere sykdom, kommenterte Kaggestad for TV2.

- Jeg er optimist. Jeg tror lagledelsen har sagt til Hushovd at han må spare de kreftene han har og ikke risikere å dra på seg sykdom i dette griseværet, fortsatte sykkeleksperten.

Flere ryttere har valgt å stå av i det voldsomme regnværet i Frankrike. Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM), Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) og Hushovds lagkamerat Santamorita (BMC Racing Team) er noen av dem som i likhet med nordmannen kastet inn håndkleet underveis på etappen.

Det franske etapperittet har gitt positive og negative opplevelser for Hushovd. På den tredje etappen endte han på fjerdeplass, like bak Edvald Boasson Hagen som vant etappen.

Skuffet over egen prestasjon
Han fulgte opp med å se sprek ut på den første fjelletappen i rittet på torsdag. Da trodde flere at han var i rute til neste måneds Tour de France.

Derfor var det overraskende og skuffende for hans tidligere lagkamerat Mads Kaggestad da Hushovd fredag ikke hang med på en etappe hvor han var en av favorittene.

Les også: - Dette var skuffende av Thor Hushovd

Til TV2 sa nordmannen at han var misfornøyd med egen prestasjon på fredag.

- Det er for dårlig. Det fungerer ikke helt som jeg håper på, og da klarer jeg ikke å henge med dessverre.

Critérium du Dauphiné blir sammen med Sveits rundt regnet som det viktigste oppkjøringsrittet til Tour de France. Søndag tester Chris Froome (Sky Procycling), Alberto Contador (Team Saxo-Tinkoff), Alejandro Valverde (Movistar) og andre sammenlagtfavoritter klatreformen for siste gang før touren braker løs på Korsika 29. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere