TOURNUS/OSLO (procycling.no): Det var under fredagens 6. etappe at rytterne Carlos Barredo og Rui Costa stjal oppmerksomheten med en slåsskamp rett etter målpassering. De to skal angivelig ha hektet i hverandre under spurten.

Barredo skal ha brukt et løst hjul til å hamre løs på hjelmen til Costa, før det endte i nevekamp.

- Bør være strengere
Straffen fra arrangøren var 200 sveitserfranc – rundt 1200 kroner. Ikke nok, mener Thor Hushovd, som har sett slåsskampen mellom Quick Step-rytteren og Caisse d’Epargne-rytteren på nettet.

- Ja, jeg så noen klipp på nettet i går kveld. Det er nok et resultat av at det er ekstra mye adrenalin, og at det skjer mye i en spurt. Men denne gangen bikket det litt over, sier Hushovd til procycling.no

- Hva synes du om sanksjonene?

- De bør få en strengere straff enn en pengebot. Men dette må nesten laget ordne opp i selv.

- Har du sett noe lignende?

- Ja. I hvert fall i ishockey, svarer 32-åringen.

Har fått intern bot
I Quick Step-leieren fikk man ikke med seg opptrinnet da det skjedde, men manager Patrick Lefévère er helt klar på at noe slik ikke skal skje, og forteller at Carlos Barredo også har blitt straffet internt.

- Quick Step har gitt Barredo en bot på 1000 euro, sier Quick Step-sjefen til procycling.no

- Carlos har beklaget seg overfor oss, og sagt unnskyld til arrangøren og UCI. Han kommer til å oppsøke den andre rytteren i dag, for å beklage direkte til ham, sier Lefévère.

- Hvordan påvirker dette Quick Step?

- Det var to ryttere som gjorde en alvorlig feilvurdering. Men dette er verst for Carlos selv, og det kommer ikke til å gjenta seg, sier franskmannen og vektlegger at rytteren har fått klar beskjed.

- Burde ikke skjedd
Også I Caisse d’Epargne er man i angremodus dagen etter slagene I Gueugnon, og pressesjef Iñigo Antolín beklager det hele, og mener episoden har gitt laget uønsket oppmerksomhet.

- Begge rytterne beklager episoden. Og de vet at noe slik ikke burde skjedd. Rui Costa er ung og kanskje litt urutinert, men Carlos Barredo er spanjol, og ettersom vi har mange spanjoler på laget vårt, burde vi ikke ha problemer med han, sier pressesjefen i Caisse d’Epargne.

- Vi har vært i brudd de siste dagene, og hadde ønsket oppmerksomhet for det. Men vi skjønner at det er en større sak om en mann biter en hund, enn om hunden biter mannen, sier Antolín.

Andreas Klier, som sykler på Cervelo Test Team sammen med Thor Hushovd, mener at rytterne allerede har fått den straffen de fortjener, og sikter til ydmykelsen av at bildene ligger på nett.

- Nå kan alle som ønsker se det ute på nettet. Jeg tror det er straff nok for rytterne i seg selv. Slik oppførsel har i hvert fall ingenting å gjøre i sporten vår. Nå tror jeg det er like greit at hele feltet får kjølt seg ned i fjellene, sier den tyske Cervelo-rytteren.

Se opptrinnet med Barredo/Costa i videovinduet under:

HTML EMBED

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0