Thor Hushovd måtte bryte Tour of California i mai, i likhet med Kurt Asle Arvesen. Men California er ikke verdens største sykkelritt, det kommer i juli. Og verdensmesteren føler at han er i rute til Tour de France.

- Jeg er i rute. Etter California har jeg trent bra, og fått svarene jeg ønsker, forteller nordmannen til procycling.no.

Skal komme i form
Lørdag starter Sveits rundt. På startstreken finner vi tre nordmenn: Thor Hushovd, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen. Sveits rundt blir betraktet som det beste oppkjøringsrittet til Tour de France, sammen med Criterium du Dauphine.

- Det viktigste er å komme i form. Jeg bruker rittet mest som oppkjøring. Men jeg vil gjerne vinne en etappe også. Det er to eller tre etapper jeg tror jeg kan gjøre det bra på. I spurtene vil vi kjøre for meg. Danielson, Hesjedal og Vande Velde kommer nok til å prøve seg i bakkene, mens jeg og Heinrich Haussler vil gå for etappeseire, lyder det fra 33-åringen.

Går ikke for grønt
Hushovd legger ikke skjul på at det er Tour de France, som kommer om en måned, som er det store målet. Men nordmannen kommer ikke til å gå etter poengtrøyen.

- Nei. Den jobben får Tyler Farrar.

Før årets sesong er det kommet nye regler for poengtrøyen. De 15 første får poeng på de innlagte spurtene, noe som betyr at det vil være vesentlig viktigere å kjempe om poeng underveis på etappene enn tidligere. Hvem dette er fordel for er ikke Hushovd sikker på.

- Det er vanskelig å si. Vi får se hvordan det blir.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gult er et mål
Uten håp om grønn trøye er det etappeseiere Hushovd må gå for.

- Du har tidligere hatt stor suksess med å plukke deg ut etapper på forhånd av store etapperitt. Vil du gjøre det før årets ritt?

- Ja, jeg har sett på noen, men tar det litt som kommer.

- Den første etappen ryktes å være ganske lik den du vant i Barcelona i 2009.

- Ja, den etappen er et mål. Det legger jeg ikke skjul på.

Hvis han vinner etappen, får han æren av å bytte ut regnbuetrøyen til fordel for rittets gule ledertrøye.

Drømmereprise
Dersom verdensmesteren vinner den første etappen til Mont des Alouettes, vil han også gjenta bedriften fra 2006. Da vant den uhyre sterke nordmannen prologen, og tok den gule trøyen i verdens største sykkelritt.

- Hvor lenge tror du da at du kunne holdt den gule trøyen?

- Det kommer an på hvordan laget jobber. Dagen etter er det jo lagtempo, så de som vinner den har får nok lederen i sammendraget.

Men først venter altså Sveits rundt. Etapperittet består av ni etapper. Noen harde etapper, noen lette etapper og to tempoer. Det perfekte rittet å kjøre som oppvarming for Tour de France.