Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd: - Det er bare tull

Thor Hushovd følger sjefen, og gjør det klinkende klart at han kjører for Garmin i 2011.

MILANO/OSLO (procycling.no): Pegasus, Europcar, Saxo Bank, Cofidis, Quick Step, Garmin-Cervélo eller Astana?

Ved første øyekast ser valgmulighetene mange ut for Thor Hushovd. Men, etter å ha møtt procycling.no på hotellet i nærheten av Linate-flyplassen i Milano fredag ettermiddag, etterlater 32-åringen seg lite mat igjen for spekulantene.

- Det er bare tull, sier Hushovd til procycling.no.

I forrige uke gikk en Cervélo-massør ut i sin belgiske lokalavis og sa at nordmannen «var desperat etter å komme seg ut av kontrakten med Garmin».

Konfrontert med slike uttalelser og skriverier, svarer Hushovd følgende:

- Det er spesielt, ja. Jeg får med meg hva media skriver, men det kan være noen uttalelser som kan ha blitt feiltolket et eller annet sted. Jeg har kontrakt med Garmin i 2011. Det er det jeg forholder meg til. Etter at jeg vant VM var jeg tydeligvis «hot», men jeg skal ingen steder, klargjør han.

Vaughters baller
Etter et nytt oppslag i Het Nieuwsblad valgte også Garmin-direktør Jonathan Vaughters å twitre om galskapen. Den karismatiske amerikaneren proklamerte at han kom til å steke ballene sine, samt spise dem, dersom Thor Hushovd syklet for et annet lag en Garmin i 2010.

- Er det garanti nok? fortsatte han.

Til procycling.no forklarer Hushovd at han på ingen måte forsøker å finne en vei ut av det amerikanske laget.

- Jeg har ikke lyst til å komme meg ut av avtalen. Tvert imot er den nettopp undertegnet. Den ble underskrevet i september, så blekket har ikke rukket å tørke en gang.

Se også: «The classic of the falling leaves»

- Så du kan også garantere at det blir Garmin fram til 2011?

- Ja, jeg sykler der neste år. Jeg har underskrevet en kontrakt og jeg står for den. Jeg har seks av vennene mine på laget som jeg tok med over fra Cervélo. Jeg vet at jeg kunne ha fått mye mer penger om jeg var fri på markedet etter et stort mesterskap, men jeg tok ikke den sjansen. Det jeg ønsket meg var sikkerhet - og det fikk jeg hos Garmin, utdyper han.

- Kan kjøpes ut
Tidligere fredag gikk agent Alex Carera ut og fortalte at det ikke var åpninger for å kjøpe seg ut av Garmin-kontrakten.

Akkurat dét punktet tilbakeviser Grimstad-rytteren:

- Det er ingen hemmelighet at man kan kjøpes ut av kontrakter. Det kan jeg også, men det er ikke et ønsker jeg har.

Det var i forkant av Spania rundt det først ble kjent at Cervélo TestTeam opphører etter inneværende sesong. Der og da kunne Hushovd ha plukket omtrent hvilken ny arbeidsgiver han ville.

- Jeg har vært populær hele veien som rytter, og det merket jeg godt da ryktene om at jeg var fristilt fra Cervélo-kontrakten dukket opp. Dersom jeg ikke hadde signert for Garmin, hadde jeg heller skrevet en kontrakt underveis i Spania rundt. Tiden hadde allerede begynt å løpe ut på det stadiet av sesongen, så jeg valgte det trygge. Det var ikke slik at jeg ville vente å se hvordan VM gikk, før jeg signerte. Det turde jeg ikke, forklarer verdensmesteren.

I kveld spiser han middag med sin agent og Garmin-sjefen Vaughters. Tema blir trolig lønnsforhandlinger og framtidsplanene til Garmin-Cervélo. Det skulle ikke forundre oss om trioen deler en god flaske vin, også..

De har tross alt et VM-gull å feire.

PS: Lørdag sykler Hushovd årets siste ritt. På menyen står den italienske storklassikeren Giro di Lombardia, som er den siste av de fem monumentene (de fem mest prestisjefylte endagsløpene) i sykkelsporten.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg