*Nettavisen* Sport.

Hushovd dropper Tour de France

Foto: Solum, Stian Lysberg (scanpix)

- Han har vært en seiersgarantist for Norge, så det er veldig trist.

04.06.12 22:57

For første gang siden 2000 vil ikke Thor Hushovd stille til start i Tour de France.

Sykdomsproblemene som har ødelagt hele vårsesongen til den norske proffsyklisten har satt en stopper for deltakelsen i det franske etapperittet. Det melder BMC i en pressemelding.

- Vi utførte noen tester på Mapei Sport Center etter Giro d'Italia og fant tegn på at han hadde hatt en virusinfeksjon tidligere i år, skriver laget i pressemeldingen.

Lader opp til OL
Gjennom hele klassikersesongen slet Hushovd med å finne toppfomen. Mye tydet på at han akkurat rakk å finne den før Paris-Roubaix, hvor et uhell fratok ham muligheten til å kjempe om seieren.

Men da nordmannen skulle starte opp igjen under Giro d'Italia, etter en kort periode uten ritt, ble det raskt klart at noe var galt. Helt uten krefter i kroppen måtte han bryte lenge før rittet nådde fjellene.

Les også:Hushovd har brutt Giro d`Italia

Laget skriver videre at Hushovd nå er kvitt sykdommen og at det var en vanskelig avgjørelse å vrake ham fra Tour de France-troppen, men at de tror at endringen i rittprogrammet vil sørge for at Hushovd kan nå sine mål.

- Jeg trenger mer tid på å hente meg inn og OL har hele tiden vært et av mine store mål. Jeg håper også å være en del av BMCs lagtempolag i VM, i tillegg til å kjøre fellesstarten. Så jeg har fortsatt mange mål jeg kan nå denne sesongen, sier Hushovd i pressemeldingen.

De åtte siste årene har Hushovd sørget for norsk jubel i Tour de France, enten ved å vinne etapper eller den grønne poengtrøyen. I tre utgaver har BMC-rytteren også hatt æren av å bære rittets gule ledertrøye.

- Det er ikke slik at laget har presset på for denne avgjørelsen. Hushovd og lagledelsen har hatt en god dialog hele veien. Han var selvsagt veldig innstilt på å kjøre touren, men nå lot ikke det seg gjøre så da blir OL en viktig motivasjonsfaktor når han skal bygge seg opp igjen, sier Hushovds trener Atle Kvålsvoll til procycling.no

- Stoler på Hushovd
TV2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg synes det er synd Hushovd går glipp av sommerens store sykkelfest.

- Thor har vært en seiersgarantist de siste årene, så sett med norske øyne var dette veldig trist. Men samtidig er Hushovd så rutinert at jeg føler meg trygg på at han vet hva som er best for ham.

- Hadde han fortsatt og gravd så dypt at han aldri hadde klart å komme tilbake hadde jo det selvsagt vært mye verre. Vi har tross alt noen gode år med Hushovd igjen, sier den populære kommentatroren til procycling.no.

Men Stoltenberg legger ikke skjul på at det for Norges del er en attraksjon mindre i årets Tour de France.

- Vi har fortsatt Edvald (Boasson Hagen) og kanskje også Lars Petter (Nordhaug), så vi kommer fortsatt til å sette farger på rittet, men nå må vi nok være fornøyd om vi får èn seier.

- Samtidig må vi ikke glemme at Tour de France er så mye mer enn bare de norske rytterne, til og med sette med norske øyne. Så festen er på ingen måte avlyst.

Hushovd skal kjøre Polen rundt, som arrangeres parallelt med Tour de France.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.