*Nettavisen* Sport.

Hushovd er enig med Cavendish

Foto: Patrick Hertzog (AFP/Scanpix)

- Hadde ikke han sagt det, kunne jeg fortalt ham det selv, sier nordmannen.

29.09.10 08:59

- Den blir kanskje litt tøff for meg, måtte Mark Cavendish innrømme etter å ha testkjørt de to avgjørende stigningene i VM-målbyen Geelong.

- Inntil nå hadde jeg ikke sett rundløypa med egne øyne. Jeg hadde bare hørt rykter om den. Basert på det, trodde jeg regnbuetrøya var innenfor rekkevidde. Nå, etter å ha sett den selv, har jeg forandret mening.

En avledningsmanøver overfor den belgiske TV-stasjonen RTBF? Eller den ukjente lyden av resignasjon i den lille britens store munn?

Les også: Thor utelukker hjelperytterrolle

Etter å ha gjennomført bakkeintervaller i VM-løypa tirsdag formiddag (australsk tid) lot ikke den norske delegasjonen seg overraske:

- Folk har sagt at dette er en løype for sprinterne, men det er langt ifra riktig. Cavendish har også snudd. Nå har han gått fra å si at han skal vinne, til at han ikke kan få til noe i det hele tatt. Så nå har han fått oppleve det, han også, sier Hushovd til procycling.no.

Tviler på ny finte
32-åringen har blitt forsøkt fintet ut av den sju år yngre utfordreren fra Isle of Man i løpet av de siste sesongene.

Her finner du alt du trenger foran sykkel-VM i Australia!

I 2009 hevdet Cavendish hardnakket at han ikke gikk for den grønne poengtrøya, før han «plutselig» ombestemte seg midtveis i touren.

- Stoler du på Cavendish denne gangen?

- Ja, det har jeg ingen problemer med, for dette kunne jeg ha sagt for ham. Det kommer til å bli et veldig hardt løp og jeg trenger også en veldig god dag for å hevde meg helt der fremme, svare han.

Boasson: - Det virket troverdig
Edvald Boasson Hagen er blant dem som kjenner Cavendish godt etter sine sesonger for Team High Road og senere Team Columbia.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge

Gudbrandsdølen snakket så vidt med britenes håp etter tirsdagens treningsøkt.

- Jeg snakket med ham før i dag og da fortalte han meg at han ikke likte løypa noe særlig. Løypa er ganske hard, så jeg tror man kan stole på ham denne gangen. Det virket troverdig på meg i hvert fall, understreker Boasson Hagen overfor procycling.no.

- Du henger med lenger enn Cavendish, da?

- Jeg har nok mer watt enn ham oppover, mens han er sterkere enn meg i en ren sprint. Forhåpentligvis henger jeg med lenger enn han, ja, svarer han.

Trøblete bakker
Det som volder rytterne problemer er de to tøffe bakkene i rundløypa som skal kjøres 11 ganger. Den første er en andrekategori på 1,1 kilometer med 9,1 prosent stigning i snitt. Den andre er 650 meter lang og har 7,9 prosents stigning.

Bli med på procycling.nos VM-quiz! Du kan lese mer om konkurransen HER!

- Den første går litt i trappetrinn oppover. Det vil ødelegge rytmen for rytterne underveis. Den er ekstra krevende mot toppen og de siste 200 meterne er de bratteste, forteller Atle Kvålsvoll til procycling.no.

- Deretter stuper det rett nedover mot bakke nummer to. I bunnen av denne er det laget en provisorisk bro som vil gjøre at rytterne ikke får med seg farten fra utforkjøringen inn i bakken. Her vil det være muligheter til å forsøke et støt, spår Hushovds trener.

Les også: Cav: - Jeg trenger stripene

De siste kilometerne inn til mål er relativt flate og ukompliserte, mens oppløpet går slakt oppover og er brattest de siste 200 meterne.

Mange vil droppe de norske
For lag som Belgia (med storfavoritt Philippe Gilbert) og Italia (Filippo Pozzato) vil det være hensiktsmessig å ha ristet av seg Cavendish, Boasson Hagen, Tyler Farrar, André Greipel og aller helst Hushovd og Oscar Freire før den tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Jeg vil tro at mange ønsker å hekte av både Thor og meg. Vi har vist tidligere at vi kan spurte godt etter lange etapper. Vi får bare prøve å gjøre alt vi kan slik at vi henger på, sier Boasson Hagen.

- Dere er vel ikke så sugne på en ren massespurt dere, heller?

- Nei, vi har vel ikke spurtet superbra i de store massesprutene. Vi ønsker oss en liten gruppe inn mot slutten. Det optimale hadde vært om nasjonene som ikke vil ha spurt kjører hardt nok til at mange faller av, samtidig som vi klarer å bite oss fast.

Søndagens fellesstart begynner 01.00 natt til søndag. Du kan følge rittet LIVE hos oss i procycling.no!

2235-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.