Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd er ikke bekymret

Thor Hushovd sleit med magetrøbbel og var nær ved å spy på dagens etappe. Men han er ikke bekymret for fortsettelsen.

MULHOUSE (TV 2 Nettavisen): Halvveis ut på den 171 kilometer lange etappen fra Gérardmer til Molhouse dukket bildene av en fullstendig utkjørt Thor Hushovd opp på tv-skjermene.

Nordmannen hadde sluppet seg ned til legebilen bak feltet, hvor han fikk medisiner.

Ingen fare
Men Hushovd kan berolige alle som fryktet at resten av Tour'en sto i fare.

- Jeg følte meg helt ok, men så fikk jeg meg plutselig en knekk, og sleit fryktelig inn til mål.

- Det var magen som var problemet. Jeg vet ikke hvorfor, det kan være noe jeg har spist eller for kald drikke. Men nå er det hviledag i morgen, og jeg tror ikke dette er noe som kommer til å plage meg videre utover, sier Hushovd til TV 2 Nettavisen.

Holdt på å spy
Om Grimstad-rytteren ikke var bekymret like etter etappen, så det dramatisk ut underveis. Så ille var det en periode at han måtte ned i legebilen for å få medisiner mot mageproblemene.

- Magen bare låste seg. Jeg måtte spy, men det gikk ikke, forklarer han.

I fjor sleit Crédit Agricole-rytteren voldsomt med bronkitt, men Hushovd har ikke hatt noen problemer med luftveiene så langt i år.

- Neida, det var ikke noe sånt i dag. Men en har veldig tunge dager innimellom, sånn er det bare, og en må bare prøve å komme gjennom dem. Jeg pleier som regel å ha en sånn dag hvert år. Nå er det hviledag i morgen, så jeg tror ikke dette kommer til å plage meg videre.

Mistet Kirsipuu
Thor Hushovd er kaptein på laget, og sammen med Cristophe Moreau den viktigeste rytteren for franskmennene. Dermed blir han passet ekstra godt på av lagkameratene.

- I dag fikk jeg veldig god hjelp av Sébastien Hinault og Sébastien Joly som slapp seg ned og kjørte meg opp en gang. Jeg kommer nok til å trenge slik hjelp fra lagkameratene resten av Tour'en også.

Thor Hushovd mistet hjelperytteren Jaan Kirsipuu underveis på dagens etappe. Esteren brøt Tour de France for tolvte gang på tolv starter, men har gjort jobben han kom for å gjøre.

- Det var et nederlag med Jaan, men det var vel som forventet. Han har gjort en veldig god jobb for meg, og har ofret seg 100 prosent.

Sterkt av Moreau

Crédit Agricole hadde imidlertid noe å glede seg over på dagens etappe også. Hjemmeyndlingen Christophe Moreau kjempet seg inn til en fin andreplass, og kapret viktige poeng i kampen om klatretrøyen.

- Det var veldig bra av Moreau. Det var gøy for ham og for hele laget.

Trenger hvile

I morgen venter det hviledag i Grenoble for rytterne. Deretter bærer det ut på nye, knallharde klatringer over de høye alpene.

- Første etappe etter hviledagen går fra Grenoble til Courchevel. Rytterne skal over førstekategorifjellet Cormet-de-Roselend halveis, før de skal klatre opp nesten 1300 meter til Courchevel på etappens 25 siste kilometer.

- Da skal vi bare sykle lett for å holde beina i gang, og sørge for å få så mye hvile som mulig. Det har ikke blitt så mye av det så langt, sier en sliten Hushovd.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken