Gå til sidens hovedinnhold

- Hushovd er ikke i toppform

Til tross for toppresultater tror treneren at «Oksen fra Grimstad» har mer å gå på.

Thor Hushovd imponerte stort på dagens etappe av Tirreno Adriatico.

Han noterte en niendeplass med storryttere som Chris Froome bak seg på den lange og kuperte etappen.

Lars Petter Nordhaug, proffkollega i Blanco Pro Cycling, mener Hushovd kan få sin beste klassikersesong noensinne hvis han klarer å holde formen.

Les også: Hushovd med topplassering

-Han har mer å gå på
Atle Kvålsvoll er mangeårig trener for Hushovd, han tror eleven har mer å gå på når klassikerne for alvor braker i gang.

- Han har en fin progresjon formmessig om dagen. Thor er solid, men han har fortsatt mer å gå på, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Tirreno- Adriatico er et hardt ritt med sine lange og kuperte etapper. I tillegg har været vært krevende. Kvålsvoll mener man skal være i god form for å kjøre bra i det italienske storløpet.

- Han hadde en god etappe i dag og selvtilliten er på plass. Kroppen har fungert bra på trening lenge, men nå har han også fått betalt i gode resultater og har allerede tatt en seier for året, sier Kvålsvoll.

Sikter mot Roubaix
Milano-Sanremo, et av årets største sykkelløp, skytes i gang søndag 17. mars. Men Kvålsvoll tror ikke Hushovd må ha toppformen inne for å kjempe i toppen av «La classica di Primavera».

- Planen er å prikke inn maksformen til Paris-Roubaix. Men nå er Hushovd så sterk at det ikke bør være noe problem å sitte med i finalen, til tross for at han kanskje mangler litt på å være helt i toppform. Hvis kroppen er normal bør han være helt der fremme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Peter Sagan herjer i Tirreno-Adriatico om dagen, og 23-åringen står frem som storfavoritt i den italienske monumentalklassikeren. Men Kvålsvoll tror det er andre faktorer som spiller inn når det drar seg til etter en lang dag på sykkelen.

- Jeg tror Thor er en av de som kan være med å kjempe i toppen, spesielt med tanke på hvor bra han sykler i motbakker om dagen. Det er også viktig å huske på at det er stor forskjell å spurte på enkeltetapper enn etter en klassiker på 30 mil, sier Kvålsvoll.

- Hvordan skal han trene frem mot Milano-Sanremo?

- Laget er samlet i Italia etter Tirreno-Adriatico, og de bruker nok tid på å sykle de avsluttende milene på trening. Men det viktigste blir å samle overskudd samt å holde kroppen i gang med lett trening, sier Kvålsvoll.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken