NINOVE/OSLO (procycling.no): På papiret har Garmin-Cervélo verdens sterkeste klassikerlag. Men da det kom til finalen i Flandern rundt, var alle borte.

Thor Hushovd, Tyler Farrar og Heinrich Haussler har alle potensial til å sitte med i en finale i Flandern rundt. Men på søndag sviktet de totalt. På slutten var nemlig ikke Garmin-Cervélo å se.

Edvald: - Jeg begynte å tenke på finalen

Får ikke ut alt
Laget har blitt kritisert for dårlig taktikk hittil i sesongen, og da de heller ikke klarte å prege søndagens ritt, vil det trolig være nok av kritikere.

Etter løpet sa Thor Hushovd følgende:

- Vi er med hvis vi klarer å være med. Det er ikke alt vi får beskjed om på radio heller. Vi kjører bra underveis, men det er for dårlig på slutten

På spørsmål om Garmin-Cervélo får ut det de har i laget svarer Hushovd:

- Nei, jeg føler ikke det i det hele tatt. Jeg vet ikke hva som skjer. Vi kjører ekstremt bra underveis, og så er det plutselig helt tomt når vi må være der.

Sjekk hvordan sykkelkonkurransen til procycling.no gikk!

Vil ikke skylde på uflaks
Nei, det er bare at vi ikke er fysisk sterke nok, rett og slett. Vi har ikke bein, svarer Hushovd på spørsmål om det er uflaks, enkeltavgjørelser eller taktiske ting er skyld i at ingen Garmin-Cervélo-ryttere er med i finalen.

På spørsmål om han kunne vært med å spurte om seieren sier Hushovd at det er umulig å si.

- Jeg hadde ikke mer energi i beina. Jeg ønsket å være med helt der fremme, men jeg klarte det ikke i dag.

Hushovd var nesten sikker på Fabian Cancellara var borte for godt da han stakk fra feltet med ca. 40 kilometer igjen.

- Da Fabian (Cancellara) dro, var jeg sikker på at vi aldri ville se han igjen. Men han er bare et menneske.

Vi fulgte rittet LIVE!

- Var ikke sterke nok
- Når rytterne ikke har gode nok ben, er det ikke så lett å kjøre annerledes. På slutten blir det alt for tynt med kun Tyler Farrar og Thor (Hushovd). Da må de bare håpe at noen andre tar opp jakten. Det er ikke deres jobb å prøve og hente de foran, sa Atle Kvålsvoll til procycling.no etter rittet.

- Hvorfor angrep Hushovd da Cancellara var isolert?

- Jeg vet ikke helt, men det var nok fordi han ville kom opp i gruppa til Edvald (Boasson Hagen). Garmin-Cervélo hadde jo ingen foran der.

- Hushovd har nå feilet mange ganger i Flandern rundt? Tror du fortsatt at dette rittet passer Thor bra?

- Ja, det skal det. Det er brostein, bakker og hardt. Normalt sett skal det passe han bra. Jeg vet ikke hvorfor han ikke er det.

- Er Hushovd der han skal være, eller har han ikke formen helt inne? Hvordan ser du på formen før Paris-Roubaix neste helg?

- Han burde være i god form, men han skulle vært høyere opp i dag. Vi får se hvordan formen hans er neste uke.

Neste helg venter Paris-Roubaix og da må alle på Garmin-Cervélo heve seg minst et hakk.