Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd føler seg mistenkeliggjort

- Folk må ha lov til å stille spørsmålstegn ved oss

Thor Hushovd er for tiden på treningsleir i Belgia, og hadde allerede startet oppladningen til en ny sesong, da nyheten om Steffen Kjærgaards dopinginnrømmelse ble kjent for ham.

- Det slo ned som en stor bombe. Ikke bare er han en tidligere norsk toppsyklist, men han er også sportssjef, sier Thor Hushovd til Fædrelandsvennen.

Hushovd, som aldri har hatt noen mistanke til sin tidligere sportssjef på det norske landslaget, omtaler saken som den største skandalen i norsk idrett.

- Jeg har aldri vært typen som går rundt og tror at andre jukser, da har du tapt på forhånd. Men man må være så ærlig å si at det ikke er mange man kan stole slik det har blitt.

Nå når også en nordmann har havnet i dopinggarnet føler også den tidligere verdensmesteren seg mistenkeliggjort.

- Når folk rundt deg hele tiden blir tatt, og nå attpåtil en nordmann, føler jeg meg mistenkeliggjort. Jeg har hele tiden hatt den tankegangen om at nordmenn ikke har gjort noe. Folk har lov å stille spørsmålstegn, men jeg vet hva jeg har gjort uten å ta snarveier, og det er jeg veldig stolt av. Samtidig vet jeg at de ordene ikke betyr noe nå.

Mest lest i Nettavisen nå:

Ville beholde Steffen i Norge
Atle Kvålsvoll, som i dag er Thor Hushovds personlige trener, frarådet Kjærgaard om å gå til det nederlandske laget TVM tilbake i 1995.

- Laget hadde et meget frynsete rykte på den tiden. Derfor mente jeg at det ikke var noen god plass for Steffen å starte sin profesjonelle karriere, sier Kvålsvoll til procycling.no

Kvålsvoll sier han var dypt sjokkert da Kjærgaard ringte for å meddele historien om sin mørke dopingfortid.

- Jeg er selvsagt sjokkert. Det er mange følelser som kommer opp. Jeg føler meg på mange måter lurt fordi Steffen har opptrådt med to fjes. Men jeg har også sympati for Steffen som person, det må være en tøff tid for ham, sier Kvålsvoll

- TVM var et dårlig valg, på en dårlig tid. Steffen var fersk og hadde enda mye å lære. Han var også ganske uferdig taktisk. Jeg prøvde å gi ham noen sunne verdier på veien. Men jeg håpet den gangen at han ikke dro.

(Aritikkelen fortsetter under bildet)

Ikke bare overraskende
Nyheten om Kjærgaards omfattende dopingmisbrukt overrasker også Katjusja-rytter Alexander Kristoff.

- Det var overraskende. Jeg fikk beskjed i går kveld om at han kom til å innrømme dopingbruk, sier Kristoff til procycling.no

- Men jeg har også sett at det var en mulighet for at han hadde jukset ettersom han kjørte i US Postal og kjørte Tour de France med Lance Armstrong.

Kristoff opplever at Kjærgaard havnet i dårlig selskap i sine formative år som profesjonell syklist, og lot seg bli en del av en omfattende ukultur.

-Jeg hadde trodd og håpet vi skulle slippe å se nordmenn som var involvert i det. Det kan virke som at han ble påvirket av de holdningene som var rundt han og at han ikke var sterk nok som person til å stå imot, men heller valgte å følge strømmen, sier Stavanger-syklisten.

Kristoff, som etter alt å dømme får sin debut i Tour de France neste år, ønsker imidlertid ikke å dvele nevneverdig ved saken rundt Kjærgaard.

- Nå er han ferdig i jobben og det kommer inn nye. Jeg håper vi kan komme oss videre.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken