Etter kragebeinsbruddet på trening i starten av mai har Thor Hushovd jobbet seg sakte, men sikkert tilbake. Lørdag sto han på startstreken for første gang etter ulykken, og søndag var det duket for start i en ordinær fellesstartetappe.

- Det var en grei etappe. Et stort fjell midtveis, hvor det gikk jevnt. Thor satt bra med, og det var til og med noen som datt av der, så han var ikke dårligst i klassen, forteller Hushovds trener og manager, Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Det er essensielt for Hushovd å komme seg greit igjennom Sveits rundt, som går over totalt ni etapper. Thor hadde akkurat dette i bakhodet når han syklet søndagens etappe.

- Det er viktig for Thor at han ikke går helt i kjelleren tidlig i rittet, men heller ta det rolig i starten så han kommer seg greit igjennom.

Les også: Haussler slo tilbake etter fyllekjøring

Det faktum at det var et stort fjell midtveis i dag skulle vise seg å bli en fin test for Hushovd. Etter slike kragebeinsbrudd blir sykkelryttere ofte litt reserverte, spesielt i utforkjøringer. Selv om Grimstadgutten er kjent som en utmerket utforkjører, var han litt nervøs på dagens lengste utforkjøring.

- Han var litt reservert i starten og fikk en punktering. Det kom seg etter hvert og det ble en fin test, spesielt med tanke på at det var vått.

Og bare så det er nevnt, Andreas Klöden forteller på sin Twitter-profil at han hadde 111 kilometer som toppfart i dag, så det var en skikkelig test.

Etappene i Sveits rundt er veldig kuperte og brutale, så å håpe på å få se Thor Hushovd spurte i løpet av uka er heller tvilsomt.

- Dersom han deltar i noen spurter i rittet ligger han foran skjema, avslutter Kvålsvoll til procycling.no.

Hushovds lagkamerat Heinrich Haussler vant etappen som ble kjørt søndag, og Kvålsvoll kunne fortelle at Hushovd var meget tilfreds med det resultatet.

Sveits rundt fortsetter mandag med en etappe på 196,9 kilometer fra Sierre til Shwarzenburg.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!