*Nettavisen* Sport.

Hushovd frakjørt igjen

Foto: Doug Pensinger / AFP / NTB scanpix

Thor Hushovd falt av feltet for tredje gang på en uke.

07.06.13 15:01

Det ble en ny tung dag for Thor Hushovd i Criterium du Dauphiné fredag.

Med 27 kilometer igjen til mål ble Hushovd kjørt av hovedfeltet for tredje gang i rittet som startet søndag.

Det så langt mer lovende ut 23 kilometer tidligere. Da satte BMC-laget seg foran i feltet for å jakte utbryterne foran. Hushovd satt på det tidspunktet godt foran.

Rett før Hushovd falt av satte Tony Martin seg foran for å kjøre i feltet. Det ble en merkbar tempoøkning og nordmannen ble filmet da han måtte slippe. Lagkamerat Ivan Santaromita ble med som moralsk støtte.

Til slutt kom han i mål som nummer 96, 9.46 bak Voeckler. Tidstapet i seg selv er ikke veldig relevant, da man gjerne triller inn etter å ha gitt opp.

Men det faktum at han nok en gang falt av feltet er ikke et godt tegn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Laurent Rebours (AP/Scanpix)

Klarte ikke hente bruddet

At Hushovd ikke klarte å henge med feltet fikk ingen betydning for nordmannens muligheter på et toppresultat på etappen.

Feltet maktet nemlig ikke å hente inn restene av et større brudd. Fire ryttere gjorde opp om seieren i OL-byen Grenoble.

Astana satt med to ryttere i gruppa, Kevin Seeldrayers og Egor Selin, men de klarte ikke å utnytte overtallet.

Ikke overraskende ble det til slutt seier til Thomas Voeckler fra Europcar. Han tok dermed lagets andre etappeseier i rittet, etter at David Veilleux vant den første etappen.

I seiersintervjuet sa Voeckler blant annet at han husket målgangen fra Tour de France i 2004, da han vant spurten i feltet på en etappe som ble vunnet av Michael Rasmussen.

Fin dag for Edvald
Edvald Boasson Hagen satt fint med foran i feltet i finalen. Sky var ikke veldig aktive på å hente inn bruddet, men var mer opptatt med å holde sammenlagtleder Chris Froome og hjelperytter Richie Porte unna trøbbel.

Edvald var med i spurten om femteplassen og vant den med liten margin på Gianni Meersman. Feltet var til slutt 46 sekunder bak bruddet.

Vegard Stake Laengen kom i mål som nummer 119, 13.49 bak Voeckler. Han har tidligere antydet at han gjerne ville tape litt tid for å få frihet til å gå i brudd.

Chris Froome beholdt ledelsen i sammendraget uten problemer.

Resultater

HTML EMBED

Sammenlagt

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag