RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Doug Pensinger / AFP / NTB scanpix

Hushovd frakjørt igjen

Sist oppdatert:
Thor Hushovd falt av feltet for tredje gang på en uke.

Det ble en ny tung dag for Thor Hushovd i Criterium du Dauphiné fredag.

Med 27 kilometer igjen til mål ble Hushovd kjørt av hovedfeltet for tredje gang i rittet som startet søndag.

Det så langt mer lovende ut 23 kilometer tidligere. Da satte BMC-laget seg foran i feltet for å jakte utbryterne foran. Hushovd satt på det tidspunktet godt foran.

Rett før Hushovd falt av satte Tony Martin seg foran for å kjøre i feltet. Det ble en merkbar tempoøkning og nordmannen ble filmet da han måtte slippe. Lagkamerat Ivan Santaromita ble med som moralsk støtte.

Til slutt kom han i mål som nummer 96, 9.46 bak Voeckler. Tidstapet i seg selv er ikke veldig relevant, da man gjerne triller inn etter å ha gitt opp.

Men det faktum at han nok en gang falt av feltet er ikke et godt tegn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klarte ikke hente bruddet
At Hushovd ikke klarte å henge med feltet fikk ingen betydning for nordmannens muligheter på et toppresultat på etappen.

Feltet maktet nemlig ikke å hente inn restene av et større brudd. Fire ryttere gjorde opp om seieren i OL-byen Grenoble.

Astana satt med to ryttere i gruppa, Kevin Seeldrayers og Egor Selin, men de klarte ikke å utnytte overtallet.

Ikke overraskende ble det til slutt seier til Thomas Voeckler fra Europcar. Han tok dermed lagets andre etappeseier i rittet, etter at David Veilleux vant den første etappen.

I seiersintervjuet sa Voeckler blant annet at han husket målgangen fra Tour de France i 2004, da han vant spurten i feltet på en etappe som ble vunnet av Michael Rasmussen.

Fin dag for Edvald
Edvald Boasson Hagen satt fint med foran i feltet i finalen. Sky var ikke veldig aktive på å hente inn bruddet, men var mer opptatt med å holde sammenlagtleder Chris Froome og hjelperytter Richie Porte unna trøbbel.

Edvald var med i spurten om femteplassen og vant den med liten margin på Gianni Meersman. Feltet var til slutt 46 sekunder bak bruddet.

Vegard Stake Laengen kom i mål som nummer 119, 13.49 bak Voeckler. Han har tidligere antydet at han gjerne ville tape litt tid for å få frihet til å gå i brudd.

Chris Froome beholdt ledelsen i sammendraget uten problemer.

Resultater

Sammenlagt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere