RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd gir opp Mark Cavendish

(EPA/Scanpix)
- Jeg gidder ikke spurte mot ham for å bli nummer to, tre eller fire.

Helt siden det ble kjent at Thor Hushovd skulle bli lagkamerat med Tyler Farrar i Garmin-Cervélo har det blitt spekulert i hvordan de to sprinterne skulle fungere sammen.

Hushovd og Stuart O'Grady hadde en slik situasjon i Crédit Agricole. Det samme har Mark Cavendish og André Greipel hatt i HTC-Columbia.

Nå avslører Hushovd overfor procycling.no at han IKKE kommer til å kjempe om den grønne trøya i Tour de France neste år. Årsaken er følgende: Han er grundig lei av å bli slått av Mark Cavendish.

- Hvis du ser tilbake på de to siste åra, så har ikke jeg slått Cavendish én gang. Jeg gidder ikke fortsette å spurte mot ham for å bli nummer to, tre eller fire. Da har jeg heller lyst til å hjelpe Farrar å vinne trøya, sier Hushovd til procycling.no.

Opptrekker?
Hvordan Hushovd skal hjelpe Farrar er ukjent, antageligvis får han en rolle som opptrekker eller muligens skal han bidra med sin kunnskap og erfaring. Jonathan Vaughters, Garmin-direktøren, har tidligere lansert nordmannen som en slags mentor for den seks år yngre amerikaneren.

- Vil du være en form for hjelperytterrolle, som en opptrekker?

- Det kommer an på hvilke ryttere Farrar har rundt seg, men det er klart at jeg har jo mine sjanser og de skal jeg bruke hundre prosent.

Les også: Slik blir Tour de France i 2011

I Garmin-Cervélo blir Hushovd gjenforent med nyzealenderen Julian Dean. Hushovd og Dean syklet sammen i fire sesonger i Crédit Agricole.

35-åringen vil nok være en del av Garmins Tour de France-oppstilling og vil da være en meget god hjelperytter for både Thor og Tyler.

Alle mann til pumpene
I Columbia-leiren, som blir hetende HTC-High Road i 2011, er det ingen tvil om hvordan kortene spilles neste sommer.

- Vi kommer til å sette alle våre mann i sving for Mark Cavendish og ta det dag-for-dag derfra, varsler sportsdirektør Alan Peiper ifølge cyclingnews.com.

Både Hushovd og Cavendish var til stede i kongressalen i Paris da 2011-ruten ble presentert onsdag. Den lynhurtige briten mener han har seks sjanser til etappeseirer neste år. Han ser ingen grunn til å hemmeligholde hva som er hans store mål lenger:

- Jeg kan ikke vinne den gule, den hvite eller rød- og hvitprikkete trøyen, så jeg tror nok jeg går for den grønne, sier Cavendish.

Kan vinne tre etapper
Hushovd har også plukket seg ut noen etapper der han fortsatt kan være med å kjempe om seieren.

- Sånn i første omgang, når jeg kikker kjapt igjennom, er det tre etapper hvor det enten er bakke opp til mål eller en bakke på slutten. De bør passe meg bra, forteller han.

En av disse er en den første etappen. Hushovd har tidligere fotalt at den 191 kilometer lange etappen fra Passage du Bois til Les Herbiers er en av de han kan vinne.

Grimstadværingen vil da kunne dra den gule trøya over hodet enda en gang.

Å bære den gule trøya i én eller flere dager er sammen med en etappeseier det viktigste målet til Hushovd.

- Jeg har som mål å bære den gule trøya en av de første dagene. Jeg må være veldig med den første dagen og går det ikke da må jeg håpe at Garmin kjører en veldig bra lagtempo.

Hushovds selvutnevnte mål foran neste sesong er seier i Paris-Roubaix, etappeseier i Tour de France og å kjempe om seieren under VM i København.

Her kan du se video av Tour de France-ruten i 2011:

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere