Garmin-Cervélo er det nest siste laget som slipper sitt Tour de France-lag. Bare spanske Movistar drøyer lengre.

At Thor Hushovd var klar på laget har det aldri vært noen tvil om, men de resterende plassene har det vært knyttet en viss usikkerhet rundt. Til slutt falt sportsdirektør og lageier Jonathan Vaughters ned på følgende lag:

Tom Danielson
Julian Dean
Tyler Farrar
Ryder Hesjedal
Thor Hushovd
David Millar
Ramunas Navardauskas
Christian Vande Velde
David Zabriskie

- Vi trengte et lag som kunne gi oss alternativer i sammendraget, men også for etappeseire. Med denne troppen har vi det, skriver Vaughters i en pressemelding.

Ikke plass til Paris-Roubaix-vinner
Hushovds sjef forklarer videre at det var det vanskeligste Tour de France-uttaket han har måttet gjøre så langt.

- Når du har 15 eller 18 ryttere som er kapable til å kjøre touren, blir det vanskelig. Det er ikke lett å la ryttere som Johan (Van Summeren) bli hjemme. Men jeg er sikker på at vi har funnet den rette miksen og jeg har full tiltro til disse rytterne, sier Vaughters videre.

Ønsker du å vinne en sykkel? Delta i vår Tour de France-konkurranse.

Garmin-sjefen har altså ikke funnet plass til årets Paris-Roubaix-vinner Johan Van Summeren, som også regnes som en av verdens beste og mest lojale hjelperyttere. Med er heller ikke Heinrich Haussler.

For Hushovd blir det derimot et gledelig gjensyn med sin gamle opptrekker Julian Dean. De to var et radarpar i Credit-Agricole, men har ikke kjørt på samme lag siden 2007.

Mange å spille på i sammendraget
Selv om det er Tyler Farrar som er lagets uttalte spurtkaptein skal vi ikke se bort ifra at Hushovd også kan dra nytte av Deans fantastiske evner til å avlevere spurtere i perfekt posisjon på oppløpet.

I sammendraget har Garmin-Cervélo mange å spille på, men ingen som er favoritter til å komme topp 5. Christian Vande Velde har kommet topp ti to ganger tidligere, mens Ryder Hesjedal sjokkerte en hel sykkelverden med sin sjuendeplass i fjorårets tour.

Det er to debutanter i årets Garmin-tropp, 23 år gamle Ramunas Navardauskas og 34-årige Tom Danielson. Sistnevnte ble nummer tre sammenlagt i Tour of California og nummer ni i Sveits rundt.