Thor Hushovds sesong har vært en stor skuffelse.

Fredag fortsatte nedturen.

På den sjette etappen i årets Giro d`Italia sto BMC-rytteren av sykkelen etter 89 kilometer. Da nordmannen ga seg var det 118 kilometer til mål i Porto Sant'Elpidio.

Det var cyclingnews.com som meldte dette i deres LIVE-oppdatering. BMC Racing Team skriver på Twitter at Hushovd var utslitt.

- Han hadde ingen krefter igjen. Han er utslitt, sier BMCs Blandine Roquelet til VeloNation.

Hushovd: - Noe som ikke stemmer
- Det var tungt. Det funket ikke. Det var en tøff dag, og da var det ingen mulighet, sier Thor Hushovd til TV2 Sporten.

- Følte du deg dårligere enn i går?

- Ja, det er noe som ikke stemmer. Da er det vanskelig å i det hele tatt å sitte i feltet. I dag hadde jeg ikke kommet i mål uansett hvor mye jeg hadde prøvd. Og jeg prøvde en stund, forteller nordmannen.

Varmen slo ut Hushovd torsdag
Nordmannen reiser hjem med en sjetteplass som best i årets Giro d`Italia. På torsdagens etappe måtte Hushovd slippe hovedfeltet i en stigning hvor blant andre Mark Cavendish (Sky) og Matthew Goss (Orica-GreenEdge) hang med.

- Det var tydelig at formen hans ikke var god i går (torsdag, vår.anm.). Han følte seg fin til bakken kom, men da var det game over.

- Erfaringsmessig får han problemer når han kommer til varmen. Det var tydelig at det slo ut i går, sier Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, til procycling.no.

Kvålsvoll forteller til procycling.no at det ikke var planen at Hushovd skulle bryte fredag. Treneren vil heller ikke spekulere i hvorfor det ble slik før han har snakket med eleven.

Hadde ikke gitt opp før etappen
33-åringen forventet offensiv kjøring fredag. Da Hushovd brøt etappen jaget hovedfeltet et 11-mannsbrudd.

- Det er en tøff etappe. Jeg tror det vil gå ganske mange angrep fra start. Det er en dag det kan gå et brudd inn, sa Hushovd til TV2 Sporten før etappen.

Hushovd fortalte at han ikke hadde intensjoner om å gå i brudd. Formen er rett og slett for dårlig.

- Er det frustrerende?

- Det er alltid frustrerende ikke å være i form, men jeg vet at jeg har gjort de forberedelse jeg kan. Jeg har langt fra gitt opp, sier Hushovd.

Lover Hushovd Tour de France-plass
Sportsdirektør i BMC Racing Team Fabio Baldato var ikke bekymret for Hushovd før etappen. Han fortalte at han helst vil se at Hushovd fullfører giroen.

- Han trenger å sykle så mye som mulig, sa Fabio Baldato til TV2 Sporten.

Baldato lovte samtidig at Thor Hushovd blir en del av BMCs Tour de France-lag.

- Thor skal sykle Sveits rundt og Tour de France, bekreftet italieneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tung vårsesong
Thor Hushovds sesong har så langt ikke svart til nordmannens forventninger. Det startet med at han kom til Tour of Qatar med tunge bein før han gikk fullstendig tom under den belgiske åpningsklassikeren Omloop Het Nieuwsblad i slutten av februar.

Under Paris - Nice uken etterpå slet nordmannen med magen. Allikevel fullførte han rittet og sikret faktisk et word tour-poeng da han spurtet inn til femteplass i Nice på den nest siste etappen.

Hushovd sto deretter over Milano-Sanremo grunnet sykdom. Resten av vårsesongen ble en kamp for å finne formen til Paris-Roubaix, det store målet denne våren. Der røk 33-åringen ut av seierskampen med en velt i en rundkjøring. BMC-rytteren ga seg riktignok ikke og syklet i mål som nummer 14, flere minutter bak vinnneren Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step).

PS! Gabriel Rasch (FDJ-Bigmat) og Alexander Kristoff (Katjusja) er fremdeles med i Giro d`Italia som avsluttes i Milano om drøye to uker.