Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd har funnet vinnerformen

Men ser på seg selv som en outsider i søndagens Flandern rundt.

Det har vært mye motbakke for Thor Hushovd det siste året.

BMC-stjernen fikk påvist et virus i kroppen midt i fjorårssesongen. Det gikk nøyaktig et halvt år fra Hushovd sto av sykkelen under Tour de Pologne til sykdommen var ute av kroppen.

Men foran søndagens Flandern rundt hevder 35 åringen at godformen er tilbake.

- Flandern har alltid vært et av mine store mål, og selv om jeg har aldri vært på pallen er det et ritt som passer meg godt. Jeg er sterkt nok og vi kan få til noe stor, sier BMC-rytteren som leder sitt amerikanske lag sammen med belgieren Greg Van Avermaet.

Innledningen på årets sesong har vært en blandet opplevelse for Hushovd. I januar ble varmen i det argentinske etapperittet Tour San Luis et sjokk, og veteranen klarte ikke å fullføre. Dehyrdrering ødela hele rittet og Hushovd gikk ned faktisk ned hele fire kilo under en av etappene.

Les også: Her er favorittene til Flandern rundt

Derfor var det både overraskende og imponerende da Hushovd hentet seg inn med en seier i Tour Haut Var en snau måned senere.

Hushovd har uttalt tidligere at mye stemmer på trening, men at han har slitt med å få ut alt i konkurranse. Han fullførte verken Milano-Sanremo eller E3 Prijs, men var ikke langt unna frontgruppen som kjempet om seier i Gent-Wevelgem sist søndag.

Søndag kjører Grimstad-syklisten sin tolvte utgave av Flandern rundt. Den prestisjefylte brosteinsklassikeren med sine 17 bakker er et av de mest krevende rittene på WorldTour-kalenderen.

Les også: Kristoff om Flandern: - Topp ti er målet

Hushovd har aldri havnet blant de ti beste, men er likevel optimistisk med tanke på egne sjanser.

- Paris-Roubaix passer meg uten tvil bedre, men hvis alt fungerer optimalt kan jeg være med å spurte om seieren. I 2009 var jeg med og spurtet om tredjeplassen, men krasjet på oppløpet . Har jeg en god dag kan alt skjer, lover Hushovd.

Regjerende verdensmester og lagkompis Philippe Gilbert står over på grunn av en forkjølelse.

- Vi har ingen storfavoritt på laget, vi er begge outsidere. Men vi kan begge vinne og det et vår styrke, avslutter Hushovd.

Du kan følge Flandern rundt LIVE på procycling.no.

Kommentarer til denne saken